SLÁNSKÉ NOVINY

Aukční portál se osvědčil

2020-10-24 11:36:28, - redakce

Až překvapivě dobré byly první výsledky aukcí na aukčním portálu města.

Myšlenka nabízet prodej či pronájem nemovitostí města formou aukce vznikla ve spojitosti s přípravou prodeje pozemků v lokalitě Háje - Sever. Především s tímto záměrem byl zřízen speciální web, na kterém chce město Slaný tyto pozemky dražit. Ale než bude tento rozsáhlý pozemek, který bude zahrnovat 65 stavebních parcel, připraven k prodeji zájemcům z řad obyvatel města, má město Slaný možnost využívat tento portál i k nabídce jiných nemovitostí. 

Při zavádění tohoto nového způsobu dražby jsme měl trochu obavy, zda bude o takovouto formu prodeje či pronájmu zájem. Ale první výsledky předčily mé očekávání. A myslím, že nejen mé. 

Nabídka prodeje zahrady o výměře 270 m2 v zahrádkářské kolonii "Habeš" byla nabízena za vyvolávací cenu 190.400 Kč a vydražena vítězem aukce za 425.000 Kč

V aukci byly nabízeny rovněž nájem 2 bytů 2+1 v sídlišti Za Nádražím (Mírová ulice). 

 První byt s vyvolávací výší měsíčního nájmu 3.677 Kč byl vydražen zájemcem za 8.199 Kč

Druhý byt s výší nájmu 3.607 Kč dokonce za 9.907 Kč

Předpokládá se, že město Slaný bude v tomto způsobu nabídky volných bytů k pronájmu pokračovat. V brzké době by se tak mohlo dostat do aukční nabídky několik bytů přímo v centru města v ulici E.Beneše, v objektu Spořitelny. Tyto byty procházejí v současné době kompletní rekonstrukcí a k dispozici novým nájemcům by měly být začátkem příštího roku. Dá se očekávat, že o byty na takto exkluzivní adrese bude mezi občany města velký zájem. 

 L.Peška


Aukční portál města  zde