SLÁNSKÉ NOVINY

Co se povídá po chodbách městského úřadu

2017-04-03 11:26:53, - redakce

Tento týden  by výběrová komise ve složení  Šikorský, Hrabánek, Zálom, Bartoníček, Zíma, Prokešová a Rubík měla vybírat nového tajemníka městského úřadu.

Po úřadě se ale již delší dobu hovoří  o jasném vítězi tohoto výběrového řízení a to o bývalém policistovi a současném interním auditorovi  města Ing. Novákovi. Na tom by nebylo nic špatného, pokud by se jednalo o nejkvalitnějšího ze všech uchazečů. Problém ale je, že se již na místo interního auditora dostal především po tlaku Ing. Záloma po zřejmě zcela formálním výběrovém řízení. Ihned po svém nástupu se ale místo interního auditu začal intenzivně věnovat získávání informací o zadávání veřejných zakázek na radnici. Nikdo ze zaměstnanců města tehdy nechápal, co touto činností zamýšlí. Teprve po změně vedení na radnici a po tom, co firma Elektromontáže Stavby s r.o. získala během rekordně krátké doby od města minimálně 5 veřejných zakázek vyplynulo na povrch, že tento člověk  měl před nástupem na radnici pracovat právě ve firmě Elektromontáže. Proto se nelze divit, že se pánové Zálom a Víšek tak snaží, aby svého "koně" dosadili do jednoho z klíčových míst na radnici, z kterého je na rozdíl od nich velice těžko odvolatelný. Při pohledu na složení výběrové komise (až na výjimku) se avizovaný výsledek zdá již zcela jasný.


Také se povídá, že manželka radního Zímy již brzy získá  stabilní místo na městském úřadě. Radní Zíma již zřejmě zapomněl, jak svým bývalým kolegům, které tak  nevídaným způsobem zradil, povídal po volbách  o tom, že se nenechal na radnici zvolit, aby kamarádům zařizoval trafiky. Je pravda, že o manželkách nemluvil??.

-rif-