SLÁNSKÉ NOVINY

Co si lidé myslí

2020-12-22 10:31:19, - redakce

Náš anketní průzkum "Jak hodnotíte současnou situaci v České republice?" vyvolal řadu ohlasů. Tady jsou některé z nich ...

Tomáš z Bible: Pochybují o tom, že lidé nakažení v hospodě přetíží naše nemocnice. Mnohem více lidí se schází na pracovištích a tam si na šaškárnu s rouškami už moc nehrají. Továrny zatím nezavřeli, a zavření hospod má vše zachránit? Je nutné vytvořit společenskou atmosféru na požadavek plošného očkování, které jistě bude pro některé zájmové skupiny příjemně ziskové. A tak jediný, kdo účinně šíří corona virus, strach a paniku, jsou oficiální media, v rámci předpřípravy na očkování. Mediím zatím nemohu věřit, protože jsem ještě pořád neviděl na ulicích chlaďáky s mrtvolami, jak bylo předpovězeno. Co mám tedy dělat? Věřit či nevěřit?

Jana Novotná: Majitelé restaurací řvou, nedivím se jim. Pokud restaurace zůstanou otevřené a lidi se v nich nakazí a zdravotní systém zkolabuje, pak zůstanou stejně bez zákazníků. Přemýšlejte o tom!

Jaroslav: Nevím, proč lidé nechtějí situaci covidu 19 pochopit a nedrží se rad.

Rokl: Ano o covid z nás nikdo nestojí.Ale je tu mezi námi a mi se s nim musíme naučit žít. Dodržovat nastavena pravidla, a opatření. Nechápu některé lidi co řeší zavřené hospody a s nimi zrušené akce,nebo zimní lyžování. To si opravdu nemůžete slevit z vašeho běžného standardu. A prožit skromnější dobu s těmi nejbližšími?

Růžena M.: Situace nestojí za nic, lidé jsou zlí, každý kouká jenom na sebe, hlavně jsou nešťastní že nemůžou do hospody atd a zapomínají že budou také staří a že budou také rádi na světě. Chtěla bych poděkovat zdravotníkům, a ti kteří to považují za chřipečku bych poslala na měsíc si lehnout do nemocnice nebo tam pracovat.

Rudolf.M.: Národ nevím zda je nesvéprávný,ale mnohdy se tak chová, odborníky typu Prymula jen hanili, nebrali vážně,vyhrožovali,nadávali všichni ti kteří jen omezili trochu pohodlí lidí se nehodili ani na hnůj a proto ta situace je taková jaká je,ale hlavně že se mohlo jít na vánoční trhy, jet lyžovat do Alp a pak přijet a machrovat jak nenosím roušku apod zhýralosti.

Michal Dvořák: Situace v České republice je zbytečně vyhrocená, ba přímo hysterická. V první vlně jsem se já A my všichni ostatní báli co je Covid za neznámou nemoc a co přinese. Nakonec se zjistilo že je to druh chřipky který může někomu velice ublížit a já to ne zlehčuji zároveň většina lidí má mírné příznaky spojené s klasickou horečkou, malátnosti a nechutenstvím, jako u klasické chřipky. Proto všechny musíme likvidovat naši ekonomiku. Nevidím důvod proč jsou otevřené velké obchody kde se shlukuje velké množství lidí a zároveň malé provozovny kadeřnictví sportovní centra bazény jsou uzavřené. co se týče cestovního ruchu tam je to trochu horší, každá země k tomu přistupuje jinak. Doufám že příští rok až nastane plošné očkování se situace v cestovním ruchu vrátí alespoň o polovinu k normálu. Myslím že cestovní kanceláře se budou muset přizpůsobit situaci ve světě a zahrnout do ceny zájezdu testy na koronavirus. A treba jako benefit je zahrnout zdarma. S vaší cestovní kanceláří jsem mnohokrát jel na zájezd i s rodinou.

Petrásková: Všichni, kteří nerespektují opatření, jsou sobečtí. Žijeme jinak, než jsme byli zvyklí v předchozích letech, ale za této situace se nedá dělat nic jiného.

Petr Marek: Není pochyb o tom, že tu virus je a že umí i zabíjet. Není to o vládě, politicích, Zemanovi či Babišovi. Je to o lidech obecně. Na jaře se všichni báli, protože nevěděli, co se děje. Byly prázdné ulice, téměř nejezdila auta, nelítala letadla a čísla nakažených byla nízká. A dnes? Lidé zjistili, že to není tak, jak to na jaře vypadalo, přestali se bát a začali se podle toho chovat. Výsledek všichni vidíme.

Lucie: Chráníme rizikovou skupinu i proti jejich vůli. Budeme je rok izolovat, aby žili o pul roku déle. Většinou o to nestojí a strádaji psychicky, že nemohou vidět své blízké. Chcete prodlužovat délku života, důchodová reforma žádná. Nařízení bývají nesmyslná a kolikrát protichůdná. Vládní představitelé nejsou příkladem. Zeman nedokáže lidi spojit a neumí odstoupit. O premiérovi a jeho lhaní a zlodějinách nemá cenu ani psát.

Milan Šúr: Současnou situaci v ČR hodnotím asi takto: prezidentem je člověk, jehož zdravotní a duševní stav je na velmi bídné úrovni a to má být vrchní velitel naší armády!? V čele vlády stojí bývalý estébák, obklopený jemu podobnými a ten soubor ministrů, to je opravdu tragédie. Přidáme-li k tomu všemu situaci kolem kovidové epidemie, pak shrnutí je, že u nás to v současnosti prostě stojí za hovno!


Chcete se i vy zapojit do našeho průzkumu? Stále máte možnost (až do 30. prosince) zde:

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/jak-hodnotite-soucasnou-situ/