SLÁNSKÉ NOVINY

Čtvrtina parcel prodána

2022-05-01 09:35:43, - redakce

Za první čtyři měsíce letošního roku se již prodala téměř čtvrtina stavebních parcel, které město Slaný nabízí v lokalitě na Hájích.

Spokojenost s dosavadním prodejem parcel vyjádřil i předseda investičního výboru města, dr. Ladislav Peška: "Původní obavy, že by stavební parcely skoupil nějaký velký developer se nepotvrzují. Tuto variantu, o kterou jsme příliš nestáli, se nám podařilo výrazně eliminovat tím, že jsme prodej parcel rozdělili do řady menších dílčích aukcí. Stavební parcely jsme připravovali především pro slánské občany, i když ani mimoslánským zájemcům nechceme nijak bránit v jejich pořízení. A jsem velmi rád, že o tyto stavební parcely je opravdu velký zájem. Daří se nám tak získávat do pokladny města víc peněz, než jsme původně plánovali. A to je v současné ekonomicky složité době velmi důležité. Sázka na způsob prodeje  přes vlastní aukční portál se nám tak mnohonásobně vyplatila.

Dosavadní průběh zhodnotil i projekt manager této akce, ing. Miloš Novák: "Musím říci, že po prvním nepříliš výrazném kole prodeje pozemků na Hájích, se v dalších kolech přihlásilo o dost více zájemců a o některé pozemky se strhla docela velká "mela" Je to dobře, protože je teď jasné, že tento projekt bude úspěšný a samozřejmě přinese do rozpočtu města prostředky, které budou smysluplně využity. V současné době na Hájích probíhá už výstavba infrastruktury a vše běží jak má. Pokud bude stavba dokončena podle plánu, pak už v roce 2023 by první stavebníci mohli začít realizovat své projekty a stavby nových rodinných domů.

Z informací o prodeji jednotlivých parcel je možné zjistit, že o některé stavební parcely projevilo zájem i více než 15 účastníků aukce. Většinou se tento zájem soustřeďoval do menších parcel s nižší vyvolávací cenou. Paradoxně však právě tyto parcely byly nakonec vydraženy za vyšší cenu, než jiné větší parcely, jejichž vyvolávací cena byla původně vyšší, ale počet zájemců menší. 


 -red-