SLÁNSKÉ NOVINY

Finále zimního volejbalového turnaje

2011-03-26 08:42:41, - redakce

V sobotu 19. března vyvrcholil zimní volejbalový turnaj SLAN tour VOLEJBAL CUP závěrečnými zápasy finálového kola.

V úvodních čtvrtfinálových zápasech nejprve potvrdily výsledky ze základní části týmy Sokola Slaný, Tuchlovic a Chodova, které si vítězstvím v těchto zápasech zajistily postup do semifinále. Do toho byl již přímo nasazen vítěz základní části, družstvo SPP Odolená Voda.

V semifinále pak Odolená Voda porazila Chodov 2:0 a stejným výsledkem Sokol Slaný zvítězil nad Tuchlovicemi. V zápase o 3. místo si možná trochu překvapivě snadno poradil pražský účastník turnaje TJ Chodov S Tuchlovicemi (2:0).

Finálový zápas pak přinesl výborné výkony obou účastníků a vysoce kvalitní hru, kterou  slánská sokolovna patrně již dlouho neviděla. Skoro domácí tým Slaného nastoupil  do utkání posílen o staronového hráče Dana Hykše i další dvě posily z národní ligy a řadil se tak mírnému favoritovi v tomto utkání.  První set také slaňáci zvládli a zvítězili 25 : 21. V druhém naopak Odolená Voda dokázala eliminovat  smečaře Sokola Slaný a zvítězila v tomto setu 25 : 22. O celkovém vítězi turnaje tak rozhodoval tzv. tiebreak, zkráceny set.  Až do poloviny setu bylo utkání a skoré vyrovnané. Po výměně  stran za stavu 8 : 6 pro Odolku se však slánští volejbalisté dopustili 3 chyb v příjmu podání a následné přihrávce a Odolka odskočila na rozdíl 5 bodů. Takový náskok si již dokázala pohlídat,  zvítězila ve třetím setu 15 : 11  a obhájila tak loňské prvenství v tomto turnaji.

  

Konečné pořadí turnaje

 

  1. SPP Odolená Voda
  2. Sokol Slaný
  3. TJ Chodov
  4. TJ Tuchlovice B
  5. Lokomotiva Beroun
  6. TJ Poříčany
  7. TJ Studeněves