SLÁNSKÉ NOVINY

Hlasování o odvolání místostarosty Záloma

2017-10-28 08:29:52, - redakce

Již téměř rok usiluje opozice a především zastupitel Šmehlík (Naše město) o odvolání místostarosty Záloma (ČSSD).

Tento svůj opakovaný návrh zdůvodňuje řadou morálních nedostatků i faktických pochybení místostarosty města. 

Starosta Hrabánek (ODS) však doposud vždy dokázal, s pomocí hlasů koaličních zastupitelů, návrh ing. Šmehlíka na hlasování o odvolání místostarosty Záloma zablokovat a vyřadit z programu jednání zastupitelstva.  

Ve středu 25.10. se to však již Hrabánkovi nepodařilo. Při schvalování programu bylo přítomno jen 13 koaličních zastupitelů a to k dalšímu zablokování hlasování o odvolání ing. Záloma nestačilo. Přispělo k tomu i to, že několik koaličních zastupitelů (Hložek, Kulich, Pospíšil) se na jednání zastupitelstva dostavilo později. V kuloárech městského centra Grand se proslýchalo, že po dohodě s některými zástupci opozice ...

A tak v závěru jednání zastupitelstva k hlasování o odvolání ing. Záloma z funkce místostarosty města skutečně došlo. V té době bylo přítomno 14 koaličních a 9 opozičních zastupitelů. Pro odvolání místostarosty Záloma pak v tajné volbě hlasovalo 11 z nich. Vedle patrně všech opozičních zastupitelů se tedy pro odvolání Záloma z funkce místostarosty vyslovili i někteří zastupitelé z řad Hrabánkovi koalice. Na odvolání ing. Záloma z funkce místostarosty to však nestačilo.