SLÁNSKÉ NOVINY

Platí volební kampaň ODS město?

2010-10-12 08:03:55, - redakce

Řada občanů města je doslova rozhořčena tím, jak krátce před volbami zneužívá starosta Slaného prostředky města na vlastní předvolební kampaň.  Tento jeho postup  se setkal s odmítavou reakcí i některých slánských komunálních politiků. Starostu v této věci interpeloval dr. Ladislav Peška, člen zastupitelstva za KSČM.

Vážený pane starosto,

 

V pátek 8.10. vyšel v deníku DNES celostránkový inzerát prezentující některé známé skutečnosti slánského veřejného života - že máme nemocnici, že občané mohou získat příspěvek na podporu svých domů, že v Kvíčku byla vybudována kanalizace apod.

Není mi znám jediný rozumný důvod, proč by město Slaný mělo utrácet nemalé peníze (inzerát této velikosti vychází podle ceníku MF Dnes na cca 250.000 Kč)  za takovouto propagaci. Domnívám se, že jde pouze o  osobní  prezentaci Vaši a vaší strany ODS za peníze města.

Dovoluji si Vás tedy požádat o zodpovězení následujících otázek:

 

a)      Kdo rozhodl o zadání tohoto inzerátu a na základě jakých důvodů?

b)      Kolik město Slaný zaplatilo za tento inzerát a z jaké rozpočtové položky?

c)      Jaký přínos bude mít tento váš inzerát pro občany města Slaného?

 

A v neposlední řadě pak v případě, že se prokáže, že tyto vynaložené prostředky byly de facto  zneužity ve váš osobní prospěch resp. v prospěch vaší strany ODS, jste připraven nahradit městu Slaný způsobenou finanční ztrátu?

 

L.Peška

Člen zastupitelstva města

Ve Slaném dne 12.10.2010

 

 

Vyjádření člena zastupitelstva města, ing. Dosoudila (ČSSD):

 

Podle mého je kampaň ODS dalším dokladem propojení soukromého a veřejného sektoru, klientelismu, služeb a protislužeb. To, že nás Slaný baví na předvolebních mítinzích, zaplavuje město bilboardy, plakáty, musí stát statisíce, ne-li miliony. V účetnictví města se to pravděpodobně nepromítne, jestli ano, je to jen další důkaz o nehospodárném využití veřejných peněz. Jsou to pravděpodobně sponzoři, kteří mají zájem na opětovném vítězství ODS a pokračování svého vlivu na slánskou radnici a její vedení. To, že inzerát je zadáván v celostátním deníku MF Dnes určitě demonstruje celostátní rozměr osobnosti starosty Rubíka, který očekává rozvoj turistického ruchu a masový příliv turistů, kteří se přijedou podívat na kanály ve Slaném.

 

ing. V. Dosoudil