SLÁNSKÉ NOVINY

Jak hodnotí občané ČR řešení současné pandemie.

2020-12-27 15:59:00, - redakce

Anketní průzkum, který pro Slánské noviny připravila firma SLAN group, ukázal jak vidí občané ČR některé aspekty současné pandemie.

Průzkumu se zúčastnilo na 600 respondentů ze všech krajů České republiky. V rámci celého anketního průzkumu respondenti odpovídali na řadu otázek. Ty, které se týkaly současné pandemie nám daly poměrně jasný obrázek, jak naši situaci vidí občané ČR. Otázky z anketního průzkumu a odpovědi respondentů naleznete dále v textu tohoto článku.






Jak jste spokojen s tím, jak vláda řeší podzimní pandemii koronaviru? 

Nespokojen (207) 

Vcelku spokojen (188) 

Velmi nespokojen (184) 

Velmi spokojen (11) 

 Celkem hlasovalo 590 osob 

Spokojeno: 199 z 590 respondentů,  což je 34%. 

Nespokojeno: 370 z 590 respondentů,  což je 67%.

Závěr: Dvě třetiny občanů ČR nejsou spokojení s tím, jak vláda ČR řeší podzimní koronavirovou pandemii.  


Jak hodnotíte vládou přijatá restriktivní opatření proti šíření koronaviru v České republice?

Chaotická (369)  

Nesmyslná (189) 

Málo účinná (157) 

Jsou odpovídající (117) 

Neúčinná (104) 

Přehnaná (75) 

Závěr: 62% občanů ČR považuje vládní opatření proti šíření koronaviru za chaotická. Pouze 20% občanů pokládá vládní opatření za odpovídající dané situaci. 


Podstoupíte očkování proti covi-19? 

ano (232) 

nevím (175) 

ne (172) 

Celkem hlasovalo 579 osob 

Závěr: Pro očkování je rozhodnuto 40% občanů ČR. Proti očkování je 30%. Stejný počet, tedy 30%, zatím není rozhodnuto. 


 Připojujeme ještě několik přímých vyjádření respondentů k této problematice: 

Karel Vlček: Nejsem spokojen jak vláda řeší covidovou situaci. Premier není schopen udělat státnické rozhodnutí, za každým je ho rozhodnutím je cítit, že dbá , aby se moc nenaštval jeho volič a tímto směrem má snahu ovlivňovat odborníky kteří se snaží covidu rozumět. Když se sám jmenoval ředitelem "očkovací komise", tak to už je hodně husté. Doufám že vydrží jen do příštího podzimu a všichni jeho volitelé konečně procitnou a společně začneme splácet nasekané dluhy.  

Jan Bláha: Tisíce lidí musí pracovat v podmínkách kdy je těžké nosit roušku a nikdo se nad tím ani nepozastaví. Hlavně, že se točí kola našeho hospodářství. Tím nechci říct, že je to špatně. Když se kouknu zpět a vidím, že dnes je přednější chodit do práce i přesto, že je jeden z partnerů (manželů) nemocen zůstává mi rozum stát jak nás zachrání zavření hospod. Všechna čest lékařům, ale i mi ostatní pracujeme. Doufám, že vakcína proti covidu zabere a mi budeme moci uzavřít tuto část našeho života plného diskutabilních rozhodnutí. Doufám, že jsem nikoho neurazil, zaplať pánbůh nejsem politik. 

Vláďa: Je těžké odhadnout přesně, jak se situace bude dále vyvíjet, jediná ale naprostá jistota je, že cokoliv vláda udělá kterýmkoliv směrem bude opozicí a těmi, pro které je důležitější boj proti Babišovi než proti epidemii, stejně zkritizována jako neschopná a budou proti jakýmkoliv rozhodnutím protestovat.


 -red-