SLÁNSKÉ NOVINY

Fotbal jako z jiné ligy

2010-09-06 21:09:56, - redakce

Fotbalisté SK Slaný se konečně dočkali. V sobotním zápase smetli Milín 7:1,  navíc předváděli moderní útočný fotbal plný rychlých kombinací, smrtících protiútoků a hlavně pěkných branek. 

Již v 2. minutě zápasu utekl po levém křídle Hadrika, přesně odcentroval na nabíhajícího Hořejšího, a ten zkušeně překonal brankáře hostí. V 9. minutě domácí středopolař Tauš založil dlouhým pasem rychlý protiútok  na jehož konci byla přihrávka Urbana na  zcela volného Hadriku, který dává svůj druhý gól v zápase. Na branku Milína se v těchto chvílích valila jedna útočná akce domácích za druhou. A tak když v 18. minutě zvyšoval na 3:0 opět Hořejší, stihli mezitím další dvě gólové šance domácí spálit. V těchto minutách byl na hřišti jen jeden tým. Milín, který možná přijel do Slaného s ambicemi uhrát alespoň bod, na hřišti prakticky neexistoval. Jejich obraná hra se hroutila pod náporem rychlých slánských útoků a borci SK Slaný tak konečně převáděli to, co od nich  jejich trenéři, funkcionáři i diváci dlouho očekávali. Je pravdou, že patrně již dlouho nepřijel do Slaného tak slabý tým, jako se v sobotním zápase představili hosté z Milína.  Čtvrtý gól v brance hostí, který v 21. minutě vstřelil opět Hořejší, byl tak jen vyústěním útočné nátlakové hry domácích. I další minuty se odehrávaly plně v režii domácích, obrana hostů jen s vypětím všech sil odvracela další a další útoky Slaného. A bylo jen s podivem, že z řady dalších šancí se ujala jen střela  Urbana v samotném závěru poločasu.

Pokud si snad hosté z Milína mysleli, že 2. poločas domácí již vypustí, velmi rychle je tato myšlenka opustila. V 49. minutě  pálí Hadrika do břevna,  o 2 minuty později ve vyložené šanci posílá Tauš míč těsně vedle levé tyče branky hostí. A tak se ujímá až střela  Landvojtoviče v 55. minutě a domácí vedou 6 : 0.  Jen o 2 minuty později jsou domácí opět v rychlém protiútoku, který hosté zastavují jen za pomoci faulu v pokutovém území a tak může s přehledem  proměnit Tauš pokutový kop a zvýšit tak vedení Slaného již na 7:0.

V dalších minutách domácí trenér prostřídal několik hráčů základní sestavy a tempo zápasu poněkud opadlo.  Teprve v této fázi zápasu se hráči Milína občas dostali na dostřel domácí branky. A tak mohli minutu před koncem alespoň korigovat konečný výsledek na 7 : 1.