SLÁNSKÉ NOVINY

Jednání zastupitelstva města odloženo

2021-03-02 07:24:12, - redakce

Již podruhé muselo být odloženo avizované jednání zastupitelstva města.

Původní únorový termín (17.2.) byl z důvodů zhoršující se pandemické situace změněn na březnový (10.3.), ale i ten byl včera rozhodnutím starosty města opět zrušen. Důvody jsou jasné - covidová situace je aktuálně ještě horší, než byla v polovině února.

Dalším důvodem je i to, že v současné době jsou prostory SC Grand přeměněny na očkovací centrum a hlavní sál, kde se pravidelně koná jednání  městského zastupitelstva, je tak nedostupný. A v náhradních prostorách by nebylo možné dodržet potřebný  odstup mezi zastupiteli, ani zákonem danou možnost účasti veřejnosti na jednání.

Ministerstvo vnitra sice vyrozumělo obce a města, že po dobu trvání nouzového stavu není nutné dodržet zákonem stanovenou frekvenci jednání zastupitelstev obcí, která je tříměsíční, ale to nic nemění na tom, že některá rozhodnutí mohou učinit pouze zastupitelé. 

V důsledku současné pandemické situace tak může dojít ke zpoždění některých připravovaných investičních akcí. Plánované jednání zastupitelstva mělo např. projednat některé změny v připravované rekonstrukci aquaparku i městské plovárny. Zejména v případě plovárny tak může dojít ke zpoždění realizace celé akce.

Dá se  však předpokládat, že starosta města svolá další náhradní zasedání v nejbližším možném termínu. Za  současné situace je však nepravděpodobné, že by tomu mohlo být ještě před velikonocemi.


-red-