SLÁNSKÉ NOVINY

Kdo si kupuje vaše hlasy ...?

2021-02-05 16:04:41, - redakce

Mysleli jste si ještě nedávno, že víte koho volíte? Pokud ano, tak tenhle článek by vám mohl otevřít oči. Tedy ovšem jen tehdy, pokud se chcete podívat pravdě do očí.

O tom, že proti vládnutí Andreje Babiše a jeho hnutí ANO se v našem parlamentu zformovala již dosti dávno pravicová koalice, kterou tvoří ODS, lidovci, STAN, Piráti a TOP09, se asi nemusíme přesvědčovat. I přes tento společný jmenovatel v osobě jediného v pravdě třídního nepřítele, miliardáře Babiše, se mohlo zdát zformování dvou koalic z členů, které k sobě programově nic nepřitahuje (STAN a Piráti), nebo se dříve k sobě chovali s tak upřímnou láskou, jako pes a kočka (ODS a TOP09), poněkud překvapivé. Ovšem stačilo se trochu více zahloubat do pravidel pro rozdělování parlamentních mandátů a už vám mohli být pravé příčiny těchto spojenectví zřejmější. Prostě "spolu" znamenalo více než "každý za sebe". Teď jim ovšem do této strategické úvahy hodil vidle Ústavní soud. A trvalo méně než 24 hodin, než se z různých koaličních táborů začalo ozývat, zda to "spolu na věčné časy nebo aspoň do voleb" by nebylo lepší raději rychle zase uložit k ledu.

 Ale to není to, co mně vadí. Volební zákon je veřejně známá listina a každý si jej může přečíst. Poněkud více mne však rozhořčilo jiné zjištění. Žádná z koaličních stran se totiž nezmínila svým potenciálním voličům či příznivcům o dalším důvodu, který v jejich úvahách sehrál jistě významnou roli. Skupina českých miliardářů totiž vybraným stranám (seznam viz výše) vypsala cílovou prémii ve výši 5 milionů korun pro každou stranu, která vstoupí do některé z pravicových koalic. Tedy rozuměj, pro každou stranu, která půjde těmto ochráncům demokracie z řad našich miliardářů na ruku. ANO, SPD a komunisté to nebudou, ti nedostanou nic. Na rozdíl od Minářova PRO LIDI, které sice nemá moc šancí se do parlamentu dostat, ale kdyby náhodou, tak je dobré si jej pár miliony taky pojistit. 

Ano, takhle se u nás chystají podzimní parlamentní volby. 

Uvažování těch několika našich pracháčů vcelku rozumím - když zjistili na příkladu Babišova Agrofertu, kolik se dá vydělat za jedno vládní období v případě, že máte na správných místech správné lidi, to vás přiměje k nějakému zamyšlení. A protože to nejsou žádní hlupáci, ale fest byznysmeni, tak si snadno spočítali, že budovat nějaké "ANO2021" by bylo moc pracné, nákladné a dlouhé, a že mnohem jednoduší je pár stran si rovnou koupit. Sfoukli to za pakatel - tedy cca 30 milionů korun. A straničtí bossové se mohli přetrhnout, jak jim šli na ruku. 

Pokud se vám zdá, že si vymýšlím pohádky, že takhle probíhají volby jen někde v Americe nebo v Rusku, tak připojuji pár důkazů a odkazů, které výše uvedená tvrzení mohou jednoznačně prokázat.

V prvé řadě je to odkaz na web Spolku pro podporu liberální demokracie v ČR.  

https://www.spoleklibdem.cz/

Pokud vám snad jména Šenkypl, Barta či Krajíček nic neříkají, zkuste si je zadat do nějakého vyhledávače typu Seznam či Google. A to se povídá, že v zákulisí tohoto spolku jsou i ještě větší hráči o kterých se ovšem nesmí mluvit. 

Pro ty z vás, které nebaví číst nějaké plky na webu jsem připravil i screen té části webu, kde výše uvedená fakta tito pánové přímo potvrzují. 

A v neposlední řadě, pro ty, kdo si mysleli, že Mikuláš je duše ryzího charakteru i jednání, připojuji ještě výpis z účtu spolku PRO ČR, který je servisní organizací hnutí LIDÉ PRO. Tří milionový dar od našich liberálně-demokratických miliardářů tam jistě dokáže najít každý. 

 A teď jen vzhůru k volbám. Teď už víte, kdo si koupil váš hlas. Nebo si myslíte, že vás si nikdo kupovat nebude? 


 L.Peška