SLÁNSKÉ NOVINY

MS 2011 - odposlechnuto kolem stadionu Ondreje Nepely

2011-05-14 08:59:56, - redakce

Letošní mistrovství světa v hokeji se konalo v nedaleké Bratislavě, a tak se na zápasy především české reprezentace  vydalo s cestovní kanceláří SLAN tour více než 1000 hokejových fanoušků. Řada z nich byla i ze Slaného nebo z okolí. 

Získat vstupenky na zápasy MS nebylo vůbec jednoduché. Většina pro české fanoušky zajímavých zápasů byla vyprodána řadu měsíců předem. Ale i tak se kolem prodeje vstupenek děly zajímavé věci ...

Z rozhovoru zástupce cestovní kanceláře a pracovníka u okénka prodejny vstupenek na stadionu v 09:01 ráno:

"Jak je možné, že tuto rezervaci v systému nemáte, když ji pro nás dělala včera večer finanční ředitelka organizačního výboru MS, pod kterou přímo spadá prodej vstupenek?"

"Protože systém zruší všechny rezervace z daného dne, které nejsou vystaveny do půlnoci."

"A jak je možné vystavit rezervaci, když všechny vaše prodejny a pokladny zavírají v 18:00 a otvírají až  druhý den v 09:00?"

"To asi nejde. Ale nerozčilujte se, zrovna včera jsme takto zrušili i rezervaci vstupenek pro pana Hadamczika ..."

"Aha?! A já myslel, že pan Hadamczik lístek na zápas našich s USA potřebovat nebude."  

 

Ale i přes tyto a podobné problémy hrála česká hokejová reprezentace všechny svá utkání v prakticky domácím prostředí. Převaha českých fanoušků, s vyjímkou zápasu s domácím Slovenskem, byla drtivá. A podobně to vypadalo i na ledě. Až na semifinálový zápas se Švédskem, bohužel. 

 

Centrem předzápasového dění u hokejového stadionu bylo malé bistro na rohu Orange Arény,  Polar Coffee.  V prostorách s kapacitou cca 20 míst se zpravidla pohyboval až trojnásobný počet osob a tak zde byl pěkný "mumraj".

Český fanoušek se ptá číšníka, který mu právě donesl objednaný nápoj:

"A nebojíte se, že vám hosté utečou bez placení?"

"Nebojím."

"To umíte tak rychle utíkat?"

"Ne, ale jsem mistr Slovenska ve střelbě."