SLÁNSKÉ NOVINY

Otevřený dopis starostovi města

2010-10-13 15:57:29, - redakce

Vážený pane starosto,

na diskusním fóru zveřejňujete prohlášení, kterým se ohrazujete proti předvolební kampani některých subjektů. Považujete ji za pomlouvačnou, lživou a nehoráznou, takovou, která znevažuje Vaši práci pro královské město Slaný. Jsem autorem několika článků ve Slánských novinách, ve kterých se kriticky vyjadřuji k ekonomickým a právním kauzám, které jsou s vaší osobou bezprostředně spojeny.

 

Stojím si za tím, že Vámi zastupované město Slaný nakládá nehospodárně s veřejnými penězi, manipuluje výběrová řízení, informace, i kontroly hospodaření. K vyvrácení těchto obvinění z mého pohledu není nutno svolávat předvolební shromáždění a dojímat voliče upřímností Vašich postojů a výší vašich kont. V této souvislosti mi stačí třeba jen poskytnout odpověď na mou několik měsíců ignorovanou interpelaci zastupitele - stran zmanipulovaného externího auditu (je vyvěšená na webu MěÚ jako příloha k zápisu ze zastupitelstva) a závazně veřejně prohlásit, že prosadíte provedení forenzního auditu hospodaření města za dobu Vašeho působení ve funkci starosty.

Pokud se cítíte, pane starosto, skutečně poškozen na svých právech a domníváte se, že Vám tím byla způsobena vážná újma v zaměstnání nebo byla značnou měrou poškozena Vaše vážnost, doporučuji řešit tento problém trestním oznámením o pomluvě. Domnívám se, že to bude nejrychlejší cesta, kterou se prokáže, zda nebyla manipulována výběrová řízení, že nebyly prováděny neoprávněné přesuny rozpočtových prostředků bez souhlasu zastupitelstva, že nebyl zřízen a používán fond vedlejší hospodářské činnosti v rozporu se zákonem, že nebyl nezákonně vybrán auditor, v souhrnu, že jste neporušil žádné povinnosti při správě cizího majetku.  

Vašich obecných proklamací jsem už slyšel dost. Omluvte mě, prosím, že Vaší předvolební akce se neúčastním a dám Vám tak nerušený prostor k předvolební agitaci vašich voličů.

 

S pozdravem,

 

Ing. Vladimír Dosoudil

kandidát do zastupitelstva za ČSSD