SLÁNSKÉ NOVINY

Poslanecká krasojízda Stanislava Berkovce

2017-04-10 14:01:49, - redakce

Česká televize v pořadu Reportéři ČT odvysílala v pondělí 3. dubna 2017 velmi zajímavý příspěvek věnovaný poslanci parlamentu ČR (a také slánskému radnímu) Stanislavu Berkovcovi.

Pokud vám pořad unikl, vřele doporučuji věnovat pár minut času na jeho zhlédnutí: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/217452801240012/obsah/535056-poslanecka-krasojizda

Kam jsme se to proboha dostali?
Určitě oceníte vynalézavost, šikovnost a organizační schopnosti pana poslance. Alespoň pokud jde o to "odklonit" nějaký ten miliónek z veřejné zakázky placené státem. Občané si ve volbách zvolí poslance, snaží si vybrat ty nejlepší, které jim kandidátní listiny nabízí. Právem očekávají, že do poslaneckých lavic zasedne elita národa, která bude kompetentně a zodpovědně dělat svou práci. Tedy především tvořit zákony, které nám občanům zpříjemní a usnadní život, zajistí naše práva, ale i povinnosti, vytvoří rovné podmínky pro podnikání.

A jaká je realita?
Poslanci zasednou v meziministerské komisi, která vymyslí, jak nejlépe utratit státní peníze na podporu bezpečné dopravy. Vypíše se "veřejná" zakázka, osloví se přímo ty správné firmy, v kterých sedí poslanec Berkovec nebo syn poslance Humla. Nabídku podá na ministerstvo jen firma Lokeren spojená s p. Berkovcem. A ejhle, zakázku za 2 milióny taky vyhraje. Pořádání takové bezpečnostní kampaně ale vůbec nerozumí. Proto si najme firmy Promo Point, která tyto věci umí a dlouhodobě pořádá. Když dojde na placení, tak má Promo Point smůlu. Berkovcův Lokeren nic nezaplatí, protože by zbylo málo na pány poslance a jejich kamarády. Následný soud jen konstatuje, že Lokeren už ani nemá bankovní účet a pohledávka je tedy nedobytná.

Co se parlamentu naučíš, ve Slaném jako když najdeš.
Pan poslanec Berkovec je ale také radním Slaného. Když jsme před časem tuto Hrabánkovu "městskou vládu" z dubna 2016 nazvali Koalicí neschopných, možná jsme se mýlili. Vypadá to, že (alespoň její část) je schopná ledasčeho.
Nechápete, jak to, že radní Jiří Víšek vysoutěžil od dubna 2016 tolik městských zakázek když do té doby nevyhrál ve Slaném prakticky nic?

(viz http://www.slanske-noviny.cz/clanek/raketovy-nastup-radniho-viska),

Divíte se, proč současná koalice stále odkládá rekonstrukci čističky odpadních vod ( = největší investice města)? Vzpomínáte, jak před časem přivedl poslanec/zastupitel/radní Berkovec na zastupitelstvo svého expertního poradce z parlamentu, aby protlačoval určitou technologii, resp. firmu na rekonstrukci čističky? Jak to do se sebe hezky zapadá.
Inu, ono na takovou velkou veřejnou zakázku vybudovat a správně nastavit penězovody, aby měly dostatečný průtok a vedly do těch správných kasiček, to není žádná sranda. To chce správné chlapy na správných místech. Ještě, že je tam teď máme.

Martin Jelínek, Unie pro sport a zdraví ve Slaném


Další související články:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/omyly-pana-berkovce

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/omluva