SLÁNSKÉ NOVINY

Program kina na říjen

2015-10-03 10:08:31, - redakce

Říjen již tradičně přináší do slánského kina oblíbený Dětský filmový festival, který pořádá KZMS společně s DDM Ostrov.

LVÍ SRDCE (1. - 2. 10.)
Radikální neonacista Teppo si pevně stojí na svých názorech a předsudcích. Zároveň však touží po lásce a rodině. Když potká atraktivní servírku Sari, vše se zdá ideální, dokud nepozná jejího malého černošského syna Rhamua. Teppo tak stojí před těžkým rozhodnutím - splní si svůj sen o otcovství a rodině nebo zůstane věrný své celoživotní víře a přesvědčení založeného na diskriminaci, ignoranci a nenávisti? Originální severské drama s výjimečným příběhem.

V HLAVĚ (3. - 4. 10.)
Období dospívání může být velice komplikované a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni i Riley je ovládána svými emocemi - Radostí, Strachem, Hněvem, Znechucením a Smutkem. Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Oblíbený animák v českém znění pro malé i velké.

SCHMITKE (5. 10.)
Příběh neotřele a originálně vyprávěného filmu se odehrává v současném Německu a Česku - v malém městečku uprostřed lesů na hřebenech Krušných hor. S lehkým komediálním nadhledem nabízí mix napínavé detektivní zápletky s místy až dokumentárně realistickým pohledem na dnešní Sudety. Hlavní postavou je stárnoucí inženýr Julius Schmitke. A také Krušné hory, které byly, stejně jako Schmitke, už téměř úplně prázdné a zničené, ale v současnosti se dávají znovu dohromady a život se do nich pomalu ale jistě vrací. Snímek, který ocenili diváci Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest 2015.

KDYŽ ZVÍŘATA SNÍ (6. - 7. 10.)
Devatenáctiletá Marie, outsiderka v ostrovní komunitě, žije sama se svými rodiči. Nemá nikoho, komu by se mohla svěřovat, kromě Daniela, mladého muže okouzleného její divokou povahou. Místní lidé však mají z dívky obavy, neméně pak z její matky, která je upoutána na invalidní vozík, trpící záhadnou chorobou. Když Marie zjistí, že se její tělo mění - na její hrudi a zádech roste hustá srst - začne pátrat po odpovědích vztahujících se k utajované rodinné minulosti. Mysteriózní hororové drama, které mrazí v zádech.

MARŤAN (8. - 9. 10.)
Astronaut Mark Watney během mise na Mars málem zahynul v prašné bouři. Zbytek jeho posádky planetu opustil v domnění, že je mrtvý. Ale Watney přežil a ocitne se tak omylem sám na nepřátelské planetě. Má k dispozici jen hubené zásoby a tak musí využít veškerý důvtip, invenci a technické znalosti, aby nejen přežil, ale také nalezl způsob, jak vyslat signál na Zemi, že je naživu. Hvězdně obsazené akční sci-fi s Mattem Damonem v hl. roli.

PIXELY (10. - 11. 10.)
Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. V hlavní roli Adam Sendler.


DÍTĚ ČÍSLO 44 (12. 10.)
Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Strhující příběh natočený podle světového bestselleru.

HOTEL TRANSYLVÁNIE (13. - 14. 10.)
Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Pokračování mimořádně úspěšného animáku v českém znění.

DOMÁCÍ PÉČE (15. 10.) - představení pro seniory
Česká komedie, která láká a překvapuje diváky od svého uvedení v Karlových Varech. Obětavá zdravotní sestra Vlasta při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů a její esoterické mentorce začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... V hlavních rolích: Alena Mihulová a Bolek Polívka.

AMY (15. 10.) - filmový klub
Kým ve skutečnosti byla dívka, která stojí za slavným jménem Amy Winehouse? Co tato hudební ikona skrývala před okolním světem a proč zemřela v pouhých 27 letech? Celovečerní dokument nechává promlouvat zejména Amy samotnou prostřednictvím dosud nezveřejněných archivních záběrů, rozhovorů, ale především skrze její hudbu a původní texty, které vždy reflektovaly aktuální události jejího života. Ojedinělý dokument o jedinečné zpěvačce v rámci Filmového klubu v Kině Slaný.

WILSONOV (16. - 17. 10.)
První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. Jiří Macháček, Vojtěch Dyk, Táňa Pauhofová a další přední čeští herci v bezkonkurenční kriminální komedii.


AIDA (18. 10.) - opera v kině
Vrcholná opera Giuseppe Verdiho o egyptském vojevůdci Radamovi, jeho lásce k otrokyni Aidě a žárlivosti princezny Amneris. V hlavní roli zotročené etiopské princezny se představí Violeta Urmana, její sokyni ztvární Dolora Zajick a Radamése, velitele egyptských vojsk, Johan Botha. Mezi nejznámější melodie Aidy patří slavný Triumfální pochod.
Dirigent: Daniele Gatti

DĚTSKÝ FILMOVÝ FESTIVAL 2015

MIMONI (19. 10.)   
Smyslem života Mimoňů bylo odnepaměti sloužit těm největším padouchům na světě, ale nyní nedokáží najít žádného nového nadřízeného, a tak upadají do hluboké deprese. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové, kteří vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům přivedli nového šéfa. Zábava pro malé i velké s českým dabingem.

JAK VYCVIČIT DRAKA 2 (20. 10.)   
Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Nad soužitím lidí a draků se stahují mračna? Oblíbení hrdinové v animovaném filmu s českým dabingem.

SPONGEBOB VE FILMU: HOUBA NA SUCHU (21. 10.)
SpongeBob je mořská houba, která nosí kalhoty a kterou milují děti na celém světě. Je to tělem i duší dobrodruh, který ke všemu přistupuje s humorem, někdy pořádně svérázným. Jenže nyní ho humor přejde, protože se ocitne v pro něj naprosto šokujícím prostředí - tedy na souši. A přitom vše začalo tak idylicky, dalším báječným ránem v podmořském městečku Zátiší Bikin? Animovaný film v českém znění.

TUČŇÁCI Z MADAGASKARU (22. 10.)   
Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa. Připravte se na pořádnou akční podívanou plnou humoru v animovaném dobrodružství s českým dabingem.

KOVÁŘ Z PODLESÍ (23. 10.)   
Podlesí je malá vesnička, kterou se před lety přehnala válka s Turkem. Dobré houbové víly byly tehdy požádány o pomoc, ale protože vykonaly dobro i zlo zároveň, byly potrestány a staly se z nich houbové baby. A na Podlesí za to padla kletba. Teď přišel čas vše napravit, ale ve vsi se objevil Drak. Originální česká pohádka, ve které vedle herců hrají i loutkové postavy.
 
PURPUROVÝ VRCH (19. - 20. 10.)
Edith Cushingová je na svou dobu velmi emancipovaná dívka s literárním talentem a nepěkným traumatem z dětství, s nímž se vypořádává právě psaním. Záhadnému cizinci, siru Thomasi Sharpeovi, se její texty líbí, jí se pro změnu zamlouvá on. Dokonce tak, že po tragické otcově smrti brzy odloží smutek a provdá se za něj. Díky sňatku se stane spolumajitelkou panství Purpurový vrch, jemuž vévodí majestátní, leč chátrající viktoriánský dům, jehož děravou střechou padá do vstupní haly déšť, sníh a listí. V jeho ponurých stěnách se Edith rozhodně necítí jako doma. Mistr fantasy Guillermo del Toro přináší do kin opět fascinující podívanou s unikátním příběhem.

NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI (21. 10.)   
O tom, jak se stát strůjcem svého štěstí, vypráví jeden z nejlepších a nejoriginálnějších sci-fi filmů v historii. Christopher Lloyd sestrojil stroj na cestování časem a Michael J. Fox s jeho pomocí odcestuje do minulosti. Omylem se ale ocitne v jiné době, než chtěl, a bude mít hodně práce dát všechno do pořádku... Obnovená premiéra americké sci-fi komedie z roku 1985 s titulky.

NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI 2 (22. 10.)
V druhé části vynikající sci-fi komedie má Michael J. Fox alias Marty plné ruce práce. Nejprve musí do budoucnosti zachránit syna a potom zase do minulosti, aby zachránil sám sebe.

LANCE ARMSTRONG: PÁD LEGENDY (23. 10)
Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga natočil zkušený režisér Stephen Frears.

STÁŽISTA (24. 10.)   
Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway).

POSLEDNÍ LOVEC ČARODĚJNIC (25. - 26. 10.)
Armády lovců čarodějnic, bojovníci "Sekery a kříže", vedou svou válku proti hrozivému nepříteli po celá staletí a bojují s čarodějnicemi na všech místech Země. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnou čarodějnickou Královnu a ta ho s posledním dechem prokleje k věčnému životu. Navždy odtržen od své rodiny pak Kaulder tráví stovky let tím, co umí nejlépe - loví a zabíjí čarodějnice. Dnes je posledním svého druhu a prořídly i řady nadpřirozených nepřátel. Jeho příběh ani boj ale nemají konec, zlé čarodějnické síly tu stále jsou, ukryty našim zrakům. Neodolatelná podívaná plná nádherných vizuálních triků a skvělých hereckých výkonů s Vinem Dieselem v hlavní roli.

MRKÁČEK BILL (27. - 28. 10.)
Animovaná dobrodružství neposedného medvídka koaly Mrkáčka Billa a jeho přátel v českém znění. Oblíbený hrdina dětských kin a TV seriálu přichází v celovečerním snímku.

CELEBRITY S.R.O. (29. - 31. 10.)
Blíže nejmenované studio, natáčení TV seriálu a typické postavy tohoto světa rychloobrátkové zábavy. Mladí začínající herci se tu potkávají s neskutečně prudivými hereckými legendami, režisér přicházející se svými nápady naráží na lokty ostré producentky, která sleduje vlastní zájmy, technici tu a tam něco pokazí.  Aby se zvedla sledovanost seriálu, rozhodne se režisér vložit do děje postavu, která je inspirována reálnou postavou lobbisty - mafiána. Tím sice probudí diváky z letargie a sledovanost jen kvete, to ovšem neujde pozornosti samotného mafiána, který se v seriálu pozná a začne se po svém způsobu ozývat. Česká komedie s Jiřím Mádlem, Vilmou Cibulkovou či Monikou Horváthovou v hlavních rolích.