SLÁNSKÉ NOVINY

PROHLÁŠENÍ ČSSD ve Slaném

2011-07-24 13:12:16, - redakce

Před několika dny jsme byli šokováni skutečností, kdy náměstek hejtmana Středočeského kraje, člen ČSSD pan Hrabě, byl neznámým pachatelem surově zmlácen. Tato událost nás pobouřila nejen jako členy ČSSD, ale především jako občany státu, který se nazývá demokratický.

Na Pavla Dostála, zesnulého někdejšího ministra kultury za ČSSD, který byl svého času neznámým pachatelem vážně zraněn pořezáním v obličeji si dnes vzpomenou jen někteří, ovšem každý z nás má jistě v paměti průběh předvolební  kampaně voleb do Poslanecké sněmovny. Přímo na setkání s občany byl útočníkem inzultován náš současný předseda pan Sobotka.  Příčiny tohoto činu nebyly nikdy správně pojmenovány. Právní kvalifikace bagatelizující celou záležitost jako skutek s nízkou společenskou nebezpečností je pro nás nepřijatelná. Nyní se stal obětí další náš funkcionář pan Hrabě. Naši členové byli tedy minimálně 3x vystaveni útokům hraničícím s ohrožením života. Podobně byli v minulosti napadeni i čelní představitelé KSČM (Svoboda, Dolejš). Zajímavé je, že politikům ODS ani aktérům podobně orientovaných stran se nic takového nestalo, dokonce ani těm, o nichž veřejné mínění v masovém měřítku soudí, že by si to zasloužili! Jakoby kdosi testoval, co všechno ještě  vydrží  český  volič aniž se  vzbouří  proti manipulaci s jeho vůlí pomocí nechutnosti a násilí. Možná se kdosi domnívá, že tyto způsoby na české politické scéně občan schvaluje nebo aspoň toleruje. Ve skutečnosti však dali lidé najevo svůj odpor tím, že se otočili zády a volební místnosti zejí prázdnotou. Tento postoj však, bohužel, umožňuje  menšinové loutkové vládě zatlačit občana do kouta přijímáním asociálních zákonů  či tzv. "reforem". Jediným řešením je vystoupení z pasivity.

Vyzýváme všechny slušné lidi bez rozdílu politické příslušnosti aby:

Pokud jsou stejně jako my přesvědčeni, že hrubosti, neslušnost a brutální násilí jsou jako forma politického boje naprosto nepřijatelné a nedůstojné myslícího člověka,   pokud mají zájem, aby byla v tomto státě vzkříšena demokratická tradice pro kterou si našeho malého státu pod vedením Masaryka v minulosti vážila celá Evropa,  pokud jsou toho názoru, že současná samozvaná a občany nepodporovaná vláda není schopna zajistit slušnost a ochranu před bezprávím jakož i  další hodnoty,  které jsou ve státech fungujících na principu demokracie samozřejmostí,

pak ať se připojí k našemu protestu!

                                                                                                                                                          Ina Gajzlerová