SLÁNSKÉ NOVINY

Síla demokracie

2017-04-22 12:49:36, - redakce

Poslední měsíce a týdny nám dávají naději, že se náš svět opět bude měnit k lepšímu.

Po dlouhých letech vlády samozvaných elit, které nám vnucují své názory jako jediné správné, své \"hodnoty\", které jsou často v rozporu s tím, jaké hodnoty vyznáváme my sami, jaké nám byly předány od našich rodičů, předků. Jsem nesmírně rád za to, že se ukazuje, jakou sílu má demokracie, když se ti řadoví, tou takzvanou "elitou" opovrhovaní "obyčejní" lidé vzepřou a nenechají si nic líbit.
Prvním takovým signálem byla přímá volba prezidenta naší České Republiky. Už tehdy nám byl vnucován ten "správný" kandidát, který měl vyhrát. Již tehdy došlo k tomu, že ti řadoví "obyčejní" lidé se rozhodli jinak než samozvané "elity". Kdejaký herec nám, "buranům", říkal, koho máme volit.
Dalším signálem bylo vítězství těch řadových "obyčejných" lidí ve Velké Británii, kteří si přáli opustit politický projekt nového "Sovětského svazu" - Evropskou unii. Původní myšlenka Evropy, ve které budou dobrovolně spolupracovat suverénní národní státy, které budou mít všechny stejná práva, společný trh, volný pohyb osob a zboží, ve které budou všechny státy používající stejnou měnu (euro) dodržovat dojednaná pravidla, byla záhy zničena spolkem samozvaných "vůdců Evropy", kteří si začali uzurpovat moc a kousek po kousku ukrajovat kolečka demokracie na úkor menších států a jejich občanů. Před tímto nebezpečím nás varoval i náš dřívější prezident Václav Klaus, který odmítal podepsat tzv. Lisabonskou dohodu, která nás o možnost cokoliv ovlivnit v Evropské unii definitivně připravila. A tak tzv. "brexit" je tím světlem v tunelu, které nám může ukázat cestu ven z tohoto marasmu.
Síla demokracie se ukázala i v nedávných volbách prezidenta Spojených států amerických. I zde se potvrdilo, že pokud se zvedne ta jinak mlčící většina těch řadových "obyčejných" lidí a projeví ve volbách svůj názor, tak se může podařit i něco zdánlivě nemožné, o čemž "experti" předem prohlašují, že je zhola nemožné. Nic není nemožné.
A proto i já si přeji,  aby i u nás, v naší republice, v našem městě, se zvedla ta jinak mlčící většina těch řadových "obyčejných" lidí, kteří jsou ve skutečnosti naprosto jedineční, a vůbec nejsou obyčejní a dala jasně ve volbách najevo, že si nenechá nic líbit a že jí záleží na tom, v jakém světě budou žít jejich děti. Každý hlas je důležitý, každý názor by měl dostat svůj prostor. Nenechte si vnutit, že na Vašem názoru nezáleží, že není důležitý. Vždyť třeba ten Váš hlas může být ten klíčový, který by těm ostatním "obyčejným" lidem jako Vy mohl jinak chybět.

Jiří Hůla,
zastupitel,  Strana svobodných občanů