SLÁNSKÉ NOVINY

Skotsko - Grand tour

2014-05-19 18:48:15, - redakce

Velká cesta po Skotsku je zcela unikátní zájezd z nabídky cestovní kanceláře SLAN tour.
Skotsko je častým cílem poznávacích zájezdů nejedné české cestovky.  Čím se tedy tento zájezd CK SLAN tour tak výrazně liší od nabídek jiných cestovních kanceláří. 

Jsou místa či památky, které najdete takřka v každém zájezdu do Skotska. Ale jsou také zajímavosti, které u většiny běžných zájezdů do Skotska nenajdete, neboť k jejich zajištění či realizaci je třeba dlouholetých zkušeností a odborných znalostí.

Co je z pohledu majitele CK SLAN tour, Ladislava Pešky, na tomto zájezdu mimořádného?:

"V prvé řadě je to termín realizace. Období měsíce srpna je zejména v oblasti Edinburghu tím nejfrekventovanějším termínem celého kalendářního roku.  Není vůbec jednoduché sehnat v Edinbughu či v jeho okolí hotelové ubytování, tím méně pak pro skupinu. O cenách ani nemluvě, ty bývají v této době až o 50-100% vyšší, než je jinak obvyklé. Důvod je jediný - je jím nejproslulejší světový folklórní festival tzv. Military Tattoo. Tedy seriál vystoupení především dudáckých kapel na nádvoří edinburského hradu. Vstupenky na tato představení se prodávají téměř rok předem a většina termínů představení je řadu měsíců před jejich konáním vyprodána. My jsme si  však řekli, že našim klientům chceme tento mimořádný zážitek umožnit, a že uspořádáme tento náš zájezd právě tak, aby se naši klienti mohli této mimořádné kulturní záležitosti osobně účastnit. Neznám jinou cestovní kancelář v České republice, která by si na toto troufla.

Další specialitou zájezdu je pak výlet historickým vlakem, který známe z filmů o Harry Potterovi. Cca 2-hodinová cesta vede malebnou krajinou Skotské Vysočiny přes proslulý Glenfinnanský viadukt až na skotské pobřeží do městečka Mallaig.

Účastníci zájezdu se s námi též vydají do oblasti Glencoe, jednoho z nejkrásnějších údolí skotské Vysočiny, kde na ně čeká nenáročná turistická vycházka do tzv. Ztraceného údolí. Tuto oblast Skotska znají naši filmoví diváci např. z filmů Highlander, či Statečné srdce.

Skutečným vyvrcholením pak myslím bude návštěva souostroví Orkneye, kam se účastníci zájezdu přepraví trajektem ze severního Skotska. Na vlastní oči tak budou moci spatřit potopené vraky německých lodí na námořní základně britského loďstva ve Scapa Flow, prehistorické megalitické stavby ve Skara Brae a v Brodgaru, či na plážích se vyhřívající tuleně.

Výhodou tohoto zájezdu je také to, že jej nabízíme jak ve variantě autokarové, tak i letecké. Autokarová varianta je navíc, na rozdíl od programů jiných cestovek, které volí delší, ale levnější pozemní trasu z Doveru v jižní Anglii až do  Skotska, směrována po moři. Z Čech vyrazíte do Amsterodamu, zda se nalodíte na loď, která vás přes noc odveze přímo do Newcastlu v severní Anglii. Vzhledem k tomu, že na lodi máte zajištěno ubytování v kajutách, vystoupíte ve Skotsku zcela odpočatí, na rozdíl od těch klientů, kteří s jinými cestovkami stráví v buse více než 48 hodin non-stop jízdy.
Kdo však chce ještě více uspořit čas i pohodlí dlouhé cesty, může zvolit variantu přímého letu z Prahy do Edinburghu."

A ještě jednu výhodu  mohou využít ti, kteří se rozhodnou vydat na tento zájezd v letošním roce: Vzhledem k tomu, že poznávací katalog CK SLAN tour na rok 2014 byl vydán v říjnu 2013, krátce před tím, než ČNB upravila kurz koruny, mohou si v roce 2014 objednat všichni zájemci tento zájezd za ještě původní cenu. Dá se předpokládat, v roce 2015 bude tento zájezd již o 1500 - 2000 Kč dražší.


Podrobnější popis zájezdu Skotsko - Grand tour naleznete zde:

http://www.slantour.cz/zajezdy/katalog/poznavaci-zajezdy/skotsko