SLÁNSKÉ NOVINY

Skotsko - Grand Tour

2015-02-06 08:17:04, - redakce

První zájezd, který chceme čtenářům Slánských novin v rámci seriálu Nejlepší poznávací zájezdy představit podrobněji, míří do Skotska.

Skotská Vysočina patří k nejobdivovanějším částem Evropy. A tak do této severní končiny Velké Británie míří řada zájezdů. A protože je Skotsko relativně dost daleko a není to právě levná země, většina cestovek se snaží o udržet cenu zájezdu v nějaké pro klienta přijatelné cenové relaci.  A tak se  některá místa do programu nedostanou z důvodů časových či dopravních, nebo je zájezd pořádán mimo hlavní skotskou sezonu, tedy měsíc srpen.  My jsme však při přípravě tohoto zájezdu  postupovali právě opačně. Řekli jsme si, že připravíme zájezd do Skotska tzv. "bez kompromisů". Tedy, že do něj zařadíme vše to, co opravdu chceme našim klientům ve Skotsku ukázat. A to nejsou jen hory skotské Vysočiny, palírny whisky či skotské hrady. S tímto naším zájezdem se dostanete až na vzdálené souostroví Orkneye, které vás překvapí svojí prastarou historií, unikátními megalitickými stavbami  i řadou Unesco památek. Na vlastní oči budete moci spatřit britskou námořní základnu Scapa Flow, která se stala pohřebištěm stovky lodí císařského Německa v roce 1918.   Navštívíte i jeden z nejslavnějších hudebních festivalů - edinburgské Military Tattoo.  Úchvatnost tohoto představení je jen těžko sdělitelná těm, kteří jej nezažili na vlastní oči a uši. Radost vám též může udělat cesta tradičním vlakem Harryho Pottera. A vydáte se rovněž hledat tajemné Ztracené údolí uprostřed hor skotské Vysočiny.

A protože cesta do Skotska je poměrně dost dlouhá a cena zájezdů není rozhodně nízká, připravily jsme dvě varianty - autokarovou a leteckou. V rámci autokarové varianty se účastníci dostanou i do Amsterodamu a absolvují noční plavbu lodí do Newcastlu na severu Anglie. Účastníci leteckého zájezdu pak zamíří z Prahy přímo do skotského Edinburghu.


L.Peška


Podrobný program tohoto zájezdu naleznete zde:

http://www.slantour.cz/zajezdy/katalog/poznavaci-zajezdy/skotsko