SLÁNSKÉ NOVINY

Smlouva na svoz komunální odpadu je neplatná

2018-06-13 12:57:10, - redakce

Další minela slánské radnice a místostarosty Záloma.

Smlouva, kterou uzavřelo město Slaný  koncem loňského roku s firmou AVE Kladno na svoz komunálního odpadu, je neplatná. Důvodem je skutečnost, že město Slaný nesplnilo zákonnou povinnost a nezveřejnilo tuto smlouvu v tzv. registru smluv.

Výběrové řízení, které na podzim vyhrála firma AVE Kladno za podivných okolností, kdy se městem Slaný spoluvlastněné Technické služby do tohoto výběrového řízení nepřihlásily a umožnily tak, aby tento lukrativní byznys  získala firma AVE, se sice opakovat nemusí, ale jak to bude se všemi platbami, které zatím na základě aktuálně neplatné smlouvy proběhly, je nejasné.  Oblast životného prostředí má na městském úřadě v kompetenci místostarosta Zálom (ČSSD). Je to tak jeho další z četných chyb, kterých se v rámci výkonu své funkce na městském úřadě dopustil.
Město Slaný tak patrně bude muset opět uzavřít novou smlouvu s firmou AVE Kladno, která loňské výběrové řízení vyhrála i když její nabídka představovala výrazné navýšení nákladů na svoz komunálního odpadu ve Slaném. Bohužel, Technické služby města, které více než 20 let tuto službu pro město Slaný zajišťovaly, se do soutěže o tuto zakázku nepřihlásily, patrně po dohodě s vedením slánské radnice.
Následně pak starosta Hrabánek a radní Bartoníček prosadili prodej části Technických služeb právě firmě AVE Kladno.


-pel-

Související články:

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/technicke-sluzby-v-krizi

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/megatunel