SLÁNSKÉ NOVINY

Smůla

2017-11-09 16:14:57, - redakce

Post tajemníka nosí smůlu. Ani třetí v pořadí na slánské radnici dlouho nevydržel.

Funkce tajemníka je ve struktuře vedení radnice jednou z nejvyšších. I proto je její obsazení nutno dobře rozvážit. Starosta Hrabánek však má na tajemníky smůlu. Nebo možná spíše obráceně - tajemníci mají smůlu na starostu Hrabánka.
Nejprve se rozhodl nepodléhat totalitním způsobům vedení města tajemník  Mgr. Josef Herčík a raději dal v říjnu loňského roku výpověď.
O pár měsíců později, poté, co se blíže seznámila s tím, jak hodlají pánové Hrabánek, Zálom a Bartoníček řídit slánskou radnici,  si svůj úmysl nastoupit do funkce tajemníka rozmyslela i paní Budilová.
Na jaře byl do této funkce Hrabánkem jmenován další adept - Josef Brabec. Ale ani tomu není, zdá se,  tento post souzen. Jeho jmenování odmítl potvrdit  krajský úřad. Údajně proto, že Hrabánek porušil   zákonem stanovené podmínky pro organizaci výběrového řízení na funkci  tajemníka. Proto je nyní vypsáno na danou funkci výběrové řízení  nové. I když je pravdou, že stávající tajemník, pan Brabec, se o tento post hodlá ucházet znovu.
O tom, kdo upozornil  krajský úřad na nezákonný postup starosty Hrabánka, můžeme jen spekulovat. Proslýchá se, že udání na kraj přišlo přímo z Městského úřadu ve Slaném. V kuloárech se pak povídá, že nejvíce nespokojen s původním výběrem byl místostarosta Zálom, jehož favorit v původním výběrovém řízení neuspěl.


Související články:
http://www.slanske-noviny.cz/clanek/ing-hercik-rezignoval-na-funkci-tajemnik-mestskeho-uradu
http://www.slanske-noviny.cz/clanek/dalsi-rezignace-na-slanske-radnici
http://www.slanske-noviny.cz/clanek/odchazeni-josefa-hercika