SLÁNSKÉ NOVINY

Tečka za pokusem o palácový převrat v ČSSD

2011-04-11 16:06:54, - redakce

Snad dnes naposledy se vracíme k událostem březnových dní ve slánské organizaci ČSSD.  O možnost vyjádřit se k této záležitosti požádal náš internetový portál předseda místní organizace ČSSD ve Slaném, pan Jaroslav Matějka.

 Palácový převrat očima n e o d v o l a n é h o  předsedy MO ČSSD Slaný.

 

Dovolte, abych se vyjádřil k pokusu o mé odvolání, které bylo předem připraveno panem Pánkem a lidmi z vyšších stranických orgánů ČSSD, z ÚVV a KVV a hlavně uvolněnými zastupiteli Středočeského kraje, jejichž jména byla již uvedena v některých příspěvcích na toto téma.

 

Pan Pánek v jednom z odstavců jeho příspěvku uvádí, cituji: "Většina členů soc. demokracie ve Slanémsi přeje odvolání předsedy". Výsledkem volby, která se stala fraškou pod režií pana Pánka, který měl zajištěny a předem natištěny hlasovací lístky, dopadla nakonec v můj prospěch. Osoby, které pobíhaly u volební urny a přesvědčovaly přítomné (aniž by někteří z pobíhajících byli členy strany), včetně poradců z těch vyšších orgánů, neuspěly dle svých představ. Kde je tedy podle pana Pánka ta většina, "lidí vnímavých, přemýšlivých, schopných a vzdělaných"?

 

Zde navážu na další výroky pana Pánka: "Proces obnovy slánské ČSSD je nastartována půjde těžko zastavit", a že hlasovací lístky budou z "formálních důvodů označeny za neplatné". Proč, když volby dopadly tak jak dopadly? Volební komise pod vedením předsedy vyhlásila výsledek, odložila lístky na stůl a převážná část komise odešla zjevně nespokojena. To mě osobně překvapilo i u předsedy volební komise, který je v ČSSD ve Slaném od jejího vzniku.  Dále pan Pánek ve svých nepravdách uvádí, že ČSSD pod mým vedením po celých 11 let nedosáhla žádného úspěchu. Předsedou MO jsem od konce roku 2004 do současnosti,  t.j. 7 let

 

Nyní několik čísel z historie komunálních voleb ve Slaném pro ty, kteří si nepamatují, nebo byli ještě mladiství. Takže pane Pánku, jestliže něco uvádíte, tak je to z důvodu, že lžete, nebo máte krátkou paměť.

 

lídr kandidátky do KV za ČSSD           rok voleb         počet mandátů            předseda MO ČSSD

 

            Ing. Nosek                               1994                            2                      Ing. Nosek

            Matějka                                   1998                            6                      Ing. Nosek

            Ferenčík                                  2002                            3                      Ferenčík

            Ing. Dosoudil                            2006                            4                      Matějka

            Ing. Dušák                               2010                            6                      Matějka

                      

 

Zde bych uvedl krátkou informaci o okolnostech, kdy ve funkci předsedy MO Slaný působil pan Jan Pánek. Do funkce předsedy nastoupil po panu Ferenčíkovi v závěru roku 2002, kdy jsem já kandidaturu na předsedu MO odmítl. Je dochováno foto, kdy Místní sdružení ODS ve Slaném jásá nad jejich přisluhovačem, panem Pánkem, a blahopřeje mu ke zvolení předsedou naší MO ČSSD. Přiznávám, že o takovém blahopřání od ODS se mi mohlo v dalších letech, jako předsedovi naší MO ČSSD, jenom zdát. I takto může být někdo populární.

 

Další a poslední poznatek nad celým divadlem, které režíroval pan Pánek, a v hlavních rolích vystupovali zástupci vyšších stranických orgánů. Jde především o jejich zájmy, aby uspěli v primárních volbách. Naše organizace je počtem členů po Kladnu největší a naši delegáti na blížící se Okresních konferencí by mohli mít rozhodující slovo pro nominace do Krajského zastupitelstva v následujícím roce. Ti, co se v politice dobře orientují tak ví, o co jde. Volby do Krajských zastupitelstev se konají již příští rok.

 

Jaroslav Matějka

předseda MO ČSSD Slaný