SLÁNSKÉ NOVINY

Vlakem do světa

2014-12-29 11:14:55, - redakce

I když na trhu cestovního ruchu v oblasti poznávacích zájezdů se stále více prosazuje letecká doprava a autokarové zájezdy zvolna ztrácejí svoji původní dominanci, cestování vlakem je v nabídce poznávacích zájezdů stále ještě okrajovou záležitostí. 

A není to pouze nostalgie, která oživuje cestování vlakem do některých destinací. U  některých  destinací je využití vlaku jako základního dopravního prostředku výhodné. Cestovní kancelář SLAN tour v novém katalogu poznávacích zájezdů SVĚT NA DOSAH 2015 nabízí dva takové typy zájezdů.

Prvním z nich je zájezd "Víkend v Budapešti", který  je zaměřen na individuální cestovatele.  V základní nabídce  je  program zájezdu 3-denní. Ráno vyrazíte mezinárodním rychlíkem z Prahy do Budapešti. Odpoledne se ubytujete v hotelu v centru města a pak se již můžete dva dny věnovat prohlídkám pamětihodností této metropole na Dunaji či ochutnávání četných specialit  proslulé místní kuchyně.  Pokud si chcete pobyt v Budapešti prodloužit, můžete využít nočních lehátkových či lůžkových vozů. Zájezdy jsou směrovány na víkendové dny, ale v případě zájmu klienta je možné je realizovat v libovolném termínu. 

Druhý poznávací vlakový zájezd je směrován do další českými turisty oblíbené destinace - do Vysokých Tater.  Zájezd s názvem "Tatranské panoráma" je celý kompletně realizován s využitím železničních spojení. A to nejen z Prahy do  Tater,  kam se vydáte nočním lehátkovým vlakem. Ale i v oblasti Vysokých Tater tzv.  Tatranskou železnicí. 5-denní zájezd  je organizován v nejoblíbenějších termínech vhodných pro turistiku v Tatrách - v červnu, červenci a v září. Ubytování je zajištěno v Tatranské Lomnici a během prodlouženého víkendu navštívíte všechna známá střediska a místa Vysokých Tater - Smokovec, Štrbské pleso, Hrebienok či Lomický štít.

Cestovní kancelář SLAN tour je jedinou českou cestovní kanceláří, která takovéto vlakové poznávací zájezdy na českém trhu nabízí.