SLÁNSKÉ NOVINY

Vyzývám občany k aktivitě

2011-07-17 09:59:31, - redakce

Obracím se na Vás s žádostí, zda byste mohli otisknout ve Slánských novinách výzvu, kterou zasílám v příloze. Já si dovolím přidat několik alarmujících údajů.

Zakázky -

Čerpám z oficiálních zdrojů :

 

veřejný dluh se za posledních 5 let dramaticky zvýšil - v těchto dnech dosáhl hranice 1 biliónu a 540 miliard korun českých

zaznamenán výpadek ve výběru daní - cca o 30 miliard oproti předpokladům MF

od roku 2006 do poloviny roku 2011 narostl dluh o více než 600 miliard korun českých

při současném tempu zadlužování lze očekávat, že na konci roku dosáhne veřejný dluh hranice 1 bilionu a 600 miliard korun českých

to by znamenalo, že od poloviny roku 2006 do konce roku 2011 dluh narostl o téměř 30 %.

 

Pokud se politici domnívají, že do rozpočtu získají dodatečné zdroje zvýšením DPH na 14 %, resp. sjednocením na 17,5 % , a ve hře je úvaha o 19 % jednotné daně, zvýšením spotřební daně, budiž.

 

Každý předpoklad stojí na poněkud vratkých základech, je ovlivněn mnoha proměnnými. Ptejme se, zda růst ekonomiky o predikovaných 2,7 % HDP je dostatečný ? Došlo ke zlepšení platební morálky, vybírá se více daní, včetně daní sociálních a zdravotních ? Zodpovědně mohu prohlásit, že například placení sociálních daní nepatří mezi "oblíbené" disciplíny.

 

Příslušné útvary správy sociálního zabezpečení každý měsíc vydávají desítky rozhodnutí, odesílají výzvy k zaplacení dlužných částek, blokují bankovní účty neplatičů, vedou nekonečné spory, a co je nutné dodat, v průběhu 90. let minulého století se odepsaly stovky miliónů korun z nezaplaceného pojistného, chcete-li sociální daně.

 

Podaří se zastavit odliv firem do daňových rájů ? Za skandální považuji, že se o systémové korupci zatím spíše mluví, vydávají se protikorupční manuály / s dost úsměvným obsahem/, které nás stojí nemalé prostředky, a veřejnost sleduje v přímém přenosu trapné handrkování politiků.

 

Ti se vzájemně obviňují, nikoho už nepřekvapí odposlechy, štěnice v ložnicích, výhrůžky odchodu z vlády, aby nakonec došlo k ústupkům ze všech stran. Dozvíme se někdy pravdu o nákupu Pandurů, stíhacích a dopravních letadel, prodeji majetku armády, výměny stíhacích letadel MIG 29 za polské vrtulníky Sokol, roli různých prostředníků ?

 

Úsměvně působí vysvětlení odpovědných v případě causy ProMoPro, a jak to bylo vlastně na Státním fondu životního prostředí ? A k českému folklóru patří předražené tunely, silnice, mimochodem nikterak kvalitní, pozoruhodné nákupy přístrojové techniky do nemocnic, unikátní léková politika.

 

Krajům snížíme dotace, čímž bude nejvíce zasažen sektor sociální péče a pomoci - viz ústavy sociální péče, domovy seniorů, léčebny apod. Vždyť musíme šetřit, tedy škrtat. A tuší vůbec pan Drábek, co obnáší práce sociálních pracovníků, zdravotních sester, pracovníků v sociálních službách, jak jsou odměňováni ?

 

Malá, otevřená a proexportně orientovaná země s vlastní měnou, která nás má chránit před různými turbulencemi, je paradoxně největší byrokratickou překážkou, která způsobuje nejednomu výrobci a exportérovi nemalé ztráty. Exportérům významně nepomáhá ani celoroční fixace kurzu - je to vždy sázka do loterie - od začátku roku pozorujeme spíše trend posilování.

 

Pravděpodobně se nenaplní očekávání MF o výši výběru spotřební daně z pohonných hmot. Dopravci dají logicky přednost nákupu této komodity v okolních zemích. DPH zvýší cenu potravin, roste cena vody, elektřiny, plynu a dalších komodit. Výroba a obchod nejsou rozhodně charitativní organizace.

 

Spásným opatřením není ani masivní přechod lidí do systému OSVČ - opět výpadky ve výběru sociální a zdravotní daně, různé formy daňové optimalizace. A dokáže malý trh absorbovat takové množství živnostníků - podnikatelů ?

 

Na jedné straně se snižují přímé daně, na straně druhé se zvýší cena vstupů stavební, strojírenské, potravinářské výroby, o mezinárodních přepravcích jsem se již zmínil. Zatím nelze hovořit o výrazném zlepšení na trhu s nemovitostmi. K oživení trhu zatím nepomohlo poměrně razantnímu snížení cen nabízených bytů, domů i nebytových prostor.

 

Budeme platit více za městskou hromadnou dopravu, za meziměstské a dálkové autobusy, dražší bude cestování vlakem. Reálně hrozí, že nebudou v příštím roce valorizovány starobní důchody, což ovlivní zásadním způsobem spotřebu starobních důchodců.

 

Zvýší se cena tisku, knih, skript, stoupnou ceny za vstupenky na kulturní a sportovní podniky. Pokles nezaměstnanosti o 0,6 % lze přičíst sezonním vlivům. Po skončení prázdninového období je pravděpodobný návrat na původní úroveň, máme zde nemalé procento absolventů středních a vysokých škol, kteří budou obtížně hledat adekvátní uplatnění na trhu práce.

 

Pracoval jsem ve speciálním a institucionálním školství, mám zkušenosti i z oblasti sociálních služeb. Především síť poskytovatelů sociálních služeb byla ve srovnání s ostatními vždy tak trochu opomíjena. Úroveň mezd sociálních pracovníků, pracovníků v sociálních službách, zdravotních sester a dalších nikdy nedosahovala celostátního průměru.

 

Tato oblast byla postižena vysokou fluktuací pracovníků - nezvládnutí náročnosti, nenaplněná očekávání, nedůstojné mzdové podmínky, nekoncepčnost, necitlivé implementování různých zahraničních postupů, přesněji řečeno, roubování moderních trendů na strnulý a zastaralý systém.

 

Organizace různých školení, instruktáží a dalších forem vzdělávání personálu stála veřejné rozpočty nemalé peníze. Personální a vzdělávací agentury samozřejmě neprotestovaly. Na "trhu" se objevily jako houby po dešti, předháněly se v nabídkách, organizace masivně přihlašovaly své zaměstnance do kurzů.

 

Jak již bylo uvedeno, nemalé procento z nich systém po krátkém angažmá opouštělo. Na chaosu v systému se podepsala i poměrně malá kvalifikovanost vedoucích pracovníků, kteří nedokázali provést organizace očistnou kúrou.

 

Neumětelství některých z nich vedlo k destabilizaci, demotivaci, organizací "protekli" lidé, kteří neměli potřebné odborné a morální kvality. Odešlo také nemalé procento slušných, empatických, poctivých a pracovitých lidí, kteří byli ze systému doslova vytěsněni.

 

Na celé čáře vyhrávala denunciace, pokrytectví, zbabělost a neschopnost objektivně nahlédnout a posuzovat jednotlivé pracovníky. Opilost, pozdní docházka, neomluvené absence, nezájem o klienty, povrchní plnění pracovních povinností, nedostatečná kontrolní činnost, i s tím jsem se poměrně pravidelně setkával.

 

Mohl bych barvitě popisovat osudy některých tzv. vedoucích pracovníků, kteří museli své pozice o něco později nedobrovolně opustit. Jejich charakter poměrně dobře ilustruje způsob předání organizace novému vedení - ředitel a jeho zástupkyně náhle onemocněli. Shrnuto a podtrženo, agenda nebyla řádně předána.

 

Pracovníci v sociálních službách a zdravotní sestry slouží v nepřetržitém provozu, sociální pracovníci v režimu krátkých a dlouhých týdnů, tedy 1 týden 2 x 12 hodin, 2 týden 5 x 12 hodin, takže v kalendářním měsíci odpracují 2 soboty, resp. 2 neděle. V organizaci jste mohli potkat i vysokoškoláky.

 

A jak je všeobecně známo, v letošním roce došlo i zde k 10 % snížení objemu mzdových prostředků. Jen obava z nenalezení vhodného uplatnění na trhu práce donutila mnohé pracovníky, aby v systému i přes pokles reálných mezd zůstali.

 

V rámci boje proti zadlužování bych si dovolil navrhnout, aby byla zrušena státní a veřejná správa, finanční úřady, veřejné zdravotnictví, školství, sociální služby, domovy důchodců.

 

Místo na slunci patří jen mladým, zdravým, úspěšným, usměvavým světoobčanům, kteří volí zásadně pravou rukou, protože levá, však víte dobře, k čemu slouží. Nicméně nějaká ta veřejná zakázka přijde k duhu, bez ní podnikání není tak veselé - poté je povoleno kritizovat neprůhlednost, předražení, manipulaci, je to společensky žádoucí.

 

Uplácení, lhaní, podvody, bagatelizování, právní nihilismus, zesměšňování jedinců jako je pan Michálek, adorování sprostoty, hulvátství, arogance, to vše se stane běžnou součástí života a obecnou normou, upravující mezilidské vztahy.

 

 

Děkuji za Vaši pozornost a jsem s pozdravem

 

Mgr. Zdeněk Škoda