SLÁNSKÉ NOVINY

Značka není zeď

2021-09-25 07:54:13, - redakce

V lednu letošního roku byla dokončena 1. etapa rekonstrukce Vítězné ulice. Jejím hlavním přínosem mělo být zlepšení možností parkování v této části města.

V rámci tohoto projektu došlo i k úpravě dříve provizorního parkoviště před budovou 8. mateřské školy. Úprava parkoviště měla přinést zlepšení možností parkování pro rodiče, kteří doprovázejí své ratolesti právě do této školky. Zejména v ranních hodinách se zde kumuluje více aut a zaparkovat či vyjet z této ulice bývá složité. S ohledem na tuto ranní frekvenci parkujících rodičů je i omezena parkovací doba v ranní špičce na 30 minut. Bohužel, jak je v nadpisu článku uvedeno, "značka není zeď", a tak řada majitelů automobilů z okolí školky nechává své automobily zaparkované na tomto parkoviště trvale i několik dní. Parkoviště je tak de facto permanentně obsazeno a rodiče přijíždějící do školky se svými ratolestmi opět musí parkovat, jak se říká, "kde se dá". Cíl, s kterým toto parkoviště bylo budováno, se tak zdá se zatím nenaplnil. 

Nejsem sice příznivcem nějakých represí za každou cenu, vím že situace s parkováním v centru města není jednoduchá, ale základní dopravní předpisy by měl respektovat každý majitel automobilu. A městská policie by měla jejich, v tomto případě soustavné a dlouhodobé porušování, řešit. Možná, doporučil bych, nejprve domluvou. A pokud ani ta nepomůže, pak třeba i sankcemi. 

 L.Peška

zastupitel / Naše město