SLÁNSKÉ NOVINY

Červen v našich kinech

2015-05-28 17:34:02, - redakce

Červen přeje odlehčeným filmovým žánrům, dětským představením i večernímu romantickému promítání pod širým nebem.
Vedle stálého kina začíná v červnu večerní promítání i v našem letním kině.
Novinkou je rovněž první promítání záznamu z Metropolitní opery v New Yorku.

SAN ANDREAS (1. června) ve 3D
Jedinečný filmový zážitek ve 3D formátu přináší divákům katastrofický snímek San Andreas s Dwaynem Johnsonem (Rychle a běsila 7, Hercules, G.I. Joe 2: Odveta) v hlavní roli. Nechvalně známý tektonický zlom San Andreas vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 stupňů Richterovy škály a pro pilota průzkumného a záchranného vrtulníku a jeho bývalou manželku nastávají dosti krušné chvíle, když se vydávají zachránit svou jedinou dceru. Když si již myslí, že to nejhorší mají za sebou, to skutečné drama teprve začíná.
 
DIVOKÁ DVOJKA (2. - 3. června)
Už dávno to není "jen blondýna". Reese Winterspoon je velmi všestrannou herečkou, která dokáže diváky zaujmout v komedii, stejně jako v dramatu. V komediálním snímku Divoká dvojka jí režisérka Anne Fletcher (Let´s Dance, Návrh, 27 šatů) přiřkla roli vzorné a snaživé policistky, které je svěřen do ochrany klíčový svědek v soudním procesu s vlivným mafiánským bossem. Oním svědkem je sexy manželka místního drogového dealerahttp://www.osobnosti.cz/sofia-vergara.php. Když se o tuto dvojici začnou intenzivně zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, nezbývá kráskám nic jiného, než se vydat na útěk napříč celým Texasem.

DRUHÁ MÍZA (4. - 5. června)
Vynikající Al Pacino září jako stárnoucí rocker v komediálním debutu režiséra Dana Fogelmana, inspirovaném skutečným příběhem folkového zpěváka Steva Tilstona. Rocková hvězda 70. let, Danny Collins, se nedokáže vzdát svého zajetého životního stylu, dokud mu jednoho dne nepřinese jeho manažer "ztracený" dopis, který Dannymu před 40 lety napsali John Lennon a Yoko Ono. Tento impuls přiměje Dannyho změnit svůj kurz a pokusit se znovu objevit svou rodinu a začít druhý akt. V dalších rolích excelují Annette Bening, Jennifer Garner, Christopher Plummer či Michael Caine.

VYBÍJENÁ (5. - 6. června) - Letní kino
Česká komedie natočená podle bestselleru Michala Viewegha. Trojice z populární televizní Partičky servíruje divákům výtečnou podívanou plnou podařených gagů a bonmotů. Abiturientský sraz gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V hlavních rolích Ondřej Sokol, Michal Suchánek, Richard Genzer, Simona Krainová a Simona Babčáková.


PÍRKOVO DOBRODRUŽSTVÍ (6. - 7. června)
Pírko je ptačí sirotek, který nevyniká ani krásou peří ani sokolí sílou. Je hubený, opelichaný a žije sám v hnízdě, ze kterého ještě nikdy nevyletěl. Tak moc by chtěl táhnout do Afriky s hejnem ptačích kamarádů! Až se jednoho dne naskytne jedinečná příležitost. Jenže jak pozná, jestli ho zobák táhne na sever, nebo na jih? Roztáhněte svá křídla a vydejte se na pohádkový let plný humoru a nadhledu z ptačí perspektivy. V českém znění Michal Holán, Petra Tišnovská, Anežka Pohorská, Terezie Taberyová, Zdeněk Maryška, Tomáš Juřička, Maruška Igonda, Bohdan Tůma.

EX MACHINA (8. června)
Atmosférický sci-fi thriller z dílny Alexe Garlanda, autora slavného románu Pláž a scenáristy sci-fi Sunshine. Caleb měl neuvěřitelnou kliku. Ve firemní soutěži vyhrál hlavní cenu, týdenní pobyt na horské chatě svého zaměstnavatele, geniálního vědce Nathana. V okamžiku, kdy se ocitne na místě, uprostřed pustiny, dojde mu, že na tenhle týden jen tak nezapomene. Jenže ani nejbujnější fantazie by ho nedokázala připravit na to, co ho čeká v supermoderní stavbě připomínající protiatomový bunkr. Zde potkává krásnou a přátelskou dívku Avu, u níž jen dráty vedoucí jejím průsvitným tělem prozrazují, že je ve skutečnosti unikátním technologickým experimentem. A jeho součástí se právě stal i Caleb.

ZEMĚ ZÍTŘKA (9. - 10. června)
Představte si místo, kde je vše možné. Mysteriózní sci-fi snímek Země zítřka natočil režisér Brad Bird, držitel dvou Oscarů, v hlavní roli s držitelem Oscara Georgem Clooneym. Bývalý dětský génius Frank, naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey, chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem "Země zítřka". To, co na tomto místě budou muset vykonat, navždy změní celý svět - a také je samotné.

ŠPIÓN (11. - 12. června)
Špión bez koulí a s povolením zabíjet. Susan Cooper je zaměstnankyní největší špionážní organizace na světě. Zní to zajímavě, ale ve skutečnosti je pouze analytičkou, která jen málokdy opustí svůj psací stůl s počítačem, u něhož slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea. Ti dva dohromady tvoří perfektní tým. Bradley špionážní mise v terénu zvládá, aniž by se mu v pečlivě upraveném účesu zkřivil jediný vlásek. A Susan ve své suterénní kanceláři zase touží po jeho srdci. Jednoho dne se vše změní a na jejích mohutných bedrech spočine odpovědnost za záchranu mnoha lidských životů. V hlavních rolích Melissa McCarthy, Jason Statham a Jude Law.
 
RYCHLE A ZBĚSILE 7 (12. - 13. června) - Letní kino
Když už silnice nestačí, ovládnou auta i letecký prostor. Alespoň v nesmrtelné sérii Rychle a zběsile. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Deckard Shaw je živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka a který se rozhodl pomstít smrt svého bratra.
MALÁ Z RYBÁRNY (13. června)
Premiéra českého loutkového filmu podle předlohy H. Ch. Andersena, který rozhodně není pro malé děti. Hluboko pod mořskou hladinou vypráví hlas moře příběh Mořského krále a jeho dcery Malé. Stejně jako mnozí jiní opustil král se svou stařičkou matkou a třemi dcerami vydrancované vody a odešli žít mezi lidi. V potemnělé rybárně uprostřed přístavní čtvrti plné přistěhovalců žijí teď jednotvárný život plný práce a osamění. Jednoho dne vstoupí do jejich rybího obchodu sebevědomý, pohledný, ale poněkud neurvalý mladý muž - Baron. Malá je mužem i dunivou hudbou, která jej doprovází, naprosto okouzlená. Od této chvíle se život Malé a její rodiny změní.

Wolfgang Amadeus Mozart - "DON GIOVANNI" (14. června)    
Záznam "opery všech oper" z Metropolitní opery v New Yorku. Don Giovanni je dvouaktová dramatická opera Wolfganga Amadea Mozarta na libreto Lorenza da Ponte. Námětem je život a smrt svůdníka, známého v literatuře také jako Don Juan. Pod taktovkou Fabia Liusiho se v titulní roli představí Mariusz Kwiecien. Operní představení v HD kvalitě a s prostorovým zvukem 5.1.

JURSKÝ SVĚT (15. - 17. června) ve 2D a 3D
Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky "vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Hlavní nebezpečí představují zejména tvorové, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Praještěři se vrací v produkci Stevena Spielberga.

POLTERGEIST (18. června) ve 3D
Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází jako producent s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. Remake legendárního hororu z 80. let natočil režisér Gil Kenan (Město Ember, V tom domě straší!)
 
PÍSEŇ MOŘE (19. - 20. června)
V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. Jedině ona totiž může písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha. Nádherně animovaný svět keltských mýtů a nadějeplné vyprávění o síle rodičovské a sourozenecké lásky vynesly mladému režisérovi nejen srovnání s největšími mistry animovaného filmu, ale také už druhou nominaci na Oscara. V českém znění: Markéta Irglová, Miroslav Krobot, Matěj Převrátil, Klára Nováková, Libuše Švormová, Petr Lněnička ad.

VINCENTŮV SVĚT (19. - 20. června) - Letní kino
Dlouho očekávaná adaptace oceňovaného seriálu HBO přichází na velká plátna a zazáří v ní původní herci ze seriálu - Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara a Jeremy Piven. Filmová hvězda Vincent Chase, spolu se svými kámoši Ericem, Turtlem a Johnnym, jsou zpět... zpět v businessu se super agentem, ze kterého se vyklube vedoucí studia Arim Goldom. Ačkoliv se některé jejich priority změnily, pouto mezi nimi zůstalo stále silné. Společně budou muset zvládnout nestálý a často náročný svět Hollywoodu.

ANDÍLEK NA NERVY (21. - 22. června)
Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku... V hl. rolích Pavel Řezníček, Petra Černocká, Miroslav Vladyka, Linda Rybová ad.

CO JSME KOMU UDĚLALI? (23. června) - představení pro seniory
Když máte čtyři dcery a každá se provdá za muže jiné národnosti, jak může vypadat rodinná sešlost? Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. Při výchově svých dcer se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty - tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, přesto se skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. Francouzská komedie v českém znění.

ROZBITÝ SVĚT (23. června) - filmový klub
Silný, působivý a dojemný film. Rozbitý svět je podmanivou studií lásky v jejích mnoha formách - idealizované, neopětované, nechtěné a - nakonec - bezpodmínečné. Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Vnímavé děvče však prožije za jedno léto víc, než jiní za celý život. Svěží režijní debut Rufuse Norrise získal nejvyšší ocenění na Mezinárodním filmovém festivalu Praha - Febiofestu 2013, cenu Grand Prix.

SEJMI PREZIDENTA (24. - 25. června)
Samuel L. Jackson jako nejmocnější muž planety - prezident USA. Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států zůstává napospas divočině. Oskari, 13letý kluk z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti a vystopovat jelena, ale místo zvířete narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal...
 
MIMONI (26. - 28. června) ve 2D a 3D
Smyslem života Mimoňů bylo odnepaměti sloužit těm největším padouchům na světě, ale nyní nedokáží najít žádného nového nadřízeného, a tak upadají do hluboké deprese. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové - hrdý Kevin, hladový Stuart a lehce vystresovaný Bob. Ti vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům přivedli nového šéfa. Štěstěna je zavede až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu, Scarlett Odkráglová. "Ta a žádná jiná!" řekli si Kevin, Stuart a Bob a okamžitě zahořeli touhou začít pro Scarlett pracovat. V českém znění Ivana Chýlková, Jan Vondráček, Jiří Klem či David Suchařípa.
 
SLANÁ NOC (26. června) - Letní kino
1. ročník hudebního festivalu pod otevřeným nebem v krásných prostorách letního kina Slaný. V programu vystoupí SPADLA KLEC, BRUTUS, BLADDERSTONES, RYBIČKY 48, LETYMIMO, READY KIRKEN, BANÁNI, ANOPHELES.

AVENGERS : AGE OF ULTRON (27. - 28. června) - Letní kino
Marvelovská klasika na velkém  plátně. Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. V hl. rolích  Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Scarlett Johansson ad.

OSTROV LÁSKY (29. - 30. června)
Grebo a jeho těhotná žena Liliane se rozhodnou strávit poklidnou dovolenou v oblíbeném letovisku na Jadranu. Zprvu jde všechno jako po másle. Ideální počasí, ideální prostředí, ideální čas pro letní radovánky. Právě ve chvíli, kdy se zdá být vše v naprosté harmonii, se na scéně objeví zapomenutá minulost v podobě charismatické a tajemné Flory. Její zjevení znamená pro manželství Greba a Liliane tvrdou zkoušku. Tomu, co bylo, člověk neuteče ani na Ostrově lásky. On a ona nebo ona? Balkánská komedie s charismatickým Francem Nerem v jedné z vedlejších rolí.

SEDMERO KRKAVCŮ (29. - 30. června) - Letní kino
Pohádkový příběh Boženy Němcové v režii Alice Nellis. Mladá dívka na sebe bere těžký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. To se jí podaří jen tehdy, pokud jim sama ušije košile - musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svým bratrů. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky... Hrají: Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazský ad.