SLÁNSKÉ NOVINY

Co chcete vědět o nové sportovní hale

2023-05-25 14:47:53, - redakce

Zajímá vás, jak bude vypadat nová sportovní hala, kdy bude uvedena do provozu či jaké sporty a akce se v ní mohou konat?  

Jaké sporty se mohou hrát v MFH? 

Základní hrací plocha je nalajnována pro tyto sporty: futsal, florbal, basketbal,  házená, volejbal, nohejbal, tenis.  

Jaká je cena pronájmu sportovní plochy? 

Ceník je variabilní podle denní doby a dnech v týdnu. Dopolední hodiny začínají již na 300 Kč, odpolední a večerní se pak pohybují v relaci 600 - 800 Kč . Víkendové dny pak max do 990 Kč. 

 Kdo může využívat sportovní halu? 

Přednost mají slánské sportovní oddíly pro jejich pravidelné tréninky a zápasy. Ale volné hodiny pak mohou využít všichni organizování i neorganizovaní sportovci ze Slaného i z okolí.

 Jak bude využívána tzv. malá tělocvična? 

Rozměry této sportovní plochy jsou 9 x 30 metrů a výška stropu cca 3,5 metru. V našich představách je tedy určena především pro jiné než míčové hry. Např. pohybové aktivity žen, menších dětí apod. Zájem o její využívání má taneční klub. Ale může být využita i pro jiné než jen sportovní akce - např. dětské narozeninové party apod.

 Jak si mohu objednat sportovní plochu v MFH? 

Předpokládáme, že koncem letních prázdnin (v srpnu?) bude zpřístupněn on-line rezervační systém. Do té doby je možné napsat váš požadavek na email peska@hala-slany.cz 

 Jaká je kapacita hlediště? 

250 sedících diváků a cca 50 dalších stojících diváků. 

 Jaké je další vybavení sportovní haly? 

Sportovci budou mít k dispozici 6 velkých šaten a 3 šatny menší, každá s vlastním příslušenstvím (sprchy, WC). Dále sport bar s kapacitou cca 25 míst, klubovnu, 2 kancelářské prostory apod. 

 Bude SSK organizovat nějaké vlastní sportovní aktivity pro slánskou veřejnost či děti? 

Rádi bychom. Jednáme o možnosti kursů jogy (pravděpodobně v neděli v podvečer). A zároveň hledáme spolupracovníky z řad trenérů či cvičitelek pro organizaci dalších sportovních aktivit. Především pro ženy a menší děti. 

 Kolik stojí provoz MFH?

 I když je stavba MFH v tzv. pasivní úpravě, tedy velmi úsporná z pohledu nákladů na energie, není provoz MFH úplně levnou záležitostí. Největší položku tvoří mzdové náklady a dále pak náklady na elektrickou energii. Odhadované roční náklady se pohybují kolem 5 milionů korun. 

Bude mít MFH nějaké webové stránky? 

Určitě, zatím pracujeme na jejich přípravě. Zatím tedy můžete navštívit alespoň naši facebookovou stránku. 

 Můžeme se těšit v MFH na nějaké významnější sportovní akce a zápasy? 

Budeme se o to snažit. Záleží to ovšem též na aktivitě slánských sportovních oddílů. Zatím je dobře nakročeno k nějakému extraligovému utkání ve volejbale mužů. Futsalisté slibují dojednání nějakého ligového nebo dokonce reprezentačního zápasu. Nohejbalisté by rádi do Slaného přivedli mistrovství republiky pro některou z mládežnických kategorií. Další pak uvidíme ...

 Budou sportovní halu využívat i slánské školy? 

Určitě. Zatím počítáme s pravidelným využíváním pro hodiny tělesné výchovy pro 1. ZŠ v rozsahu 3x týdně dopoledne, částečně i odpoledne. Máme prostor i pro další základní a střední školy, záleží na jejich zájmu a potřebách.

 Kdy bude sportovní hala otevřena? 

Předpokládáme, že v listopadu letošního roku. Když se to povede ještě o pár dní dříve, budeme jen rádi. 

 Jak je to s parkováním u MFH? 

Hala má vlastní parkoviště cca pro 45 aut. Dokonce se zde počítá i s tzv. nabíjecí stanicí pro elektroauta. 

 Je možné využít MFH i k jiným, než jen sportovním akcím? 

Určitě. Chceme co nejdříve vyzkoušet akustiku v hale a zjistit, zda by hala byla vhodná i pro pořádání nějakých hudebních vystoupení a koncertů. Vhodná může být i pro organizaci nějakých výstav, burz apod. 

Jak bude otevřen sportbar v hale? 

Předpokládáme, že především v podvečerních a večerních hodinách. O víkendech pak po celý den. Samozřejmě, pokud bude zájem veřejnosti větší, můžeme tuto provozní dobu i rozšířit. Sportbar by neměl sloužit jen sportovcům k občerstvení po treninku či během turnajů, ale také i širší veřejnosti. Chceme návštěvníkům sportbaru nabídnout možnost sledování diváckých atraktivních sportovních přenosů z celého světa.