SLÁNSKÉ NOVINY

Dočkají se sportovci ve Slaném peněz z hazardu?

2012-06-16 12:59:39, - redakce

Změnou v daňových předpisech a odvodech zejména v oblasti zdanění hazardních firem, by mělo město Slaný získat dodatečně ještě v letošním roce oproti běžným příjmům dalších cca 10 milionů korun. Teoreticky. Realisticky vedení města počítá spíše s částkou kolem 5 - 6 milionů Kč.

Již předem bylo různými státními institucemi deklarováno, že tyto finance by měly jít především na podporu sportu v jedntlivých obcích a městech. Slánští sportovci by se tak mohli začít těšit na opravdu významný finanční příspěvek na jejich činnost. Zatím však o způsobu použití těchto dodatečně získaných prostředků panují pouhé dohady. Na jednu stranu to není nic divného, žádné peníze z tohoto zdroje do Slaného ještě nedorazily (= stav v květnu 2012), tudí by jejich byť jen teoretické rozdělování mohlo připomínat porcování jelena, který ještě běhá po lese. Na straně druhé však panuje ve sportovním prostředí oprávněná obava, aby tyto peníze nezmizely v některé z bezedných černých děr současného hospodaření města.

Propad v plánovaných příjmech města v letošním roce dosáhne patrně více než 50 milionů korun, Řada investičních projektů bude muset být pozastavena či odložena. Město si bude patrně muset vzít mnohamilionový úvěr na financování stávajích finančně náročných investičních akcí, jako např. na dostavbu parkovacího domu za 100 mil. Kč.

Za této dramaticky se zhoršující finanční situace města by nebylo překvapivé, kdyby se vedení města nepokusilo alespoň některé propady v hospodaření města záplatovat těmito dodatečnými finančními příjmy.