SLÁNSKÉ NOVINY

Dubnové filmy ve slánském kině

2015-03-28 11:37:36, - redakce

Neopouštěj staré známé pro nové, jak by zazpíval Zdeněk Svěrák, a se svými starými známými se můžete setkat v dubnu i ve slánském kině.

Začátek měsíce uvede právě Svěrák, i když Jan, se svojí oblíbenou pohádkou Tři bratři. Pokračovat bude Irena Pavlásková s Fotografem, Jan Prušinovský a duo Hádkovi v Kobrách a užovkách, Petr Jákl vás opět bude děsit svým Ghoulem a Hodinový manžel Tomáše Svobody vám zajistí takový servis, jaký si jen budete přát. Kromě českých ověřených filmů se však můžete těšit i na zahraniční novinky. Hvězda letošního Febiofestu, Alan Rickman, vám představí Královu zahradnici, Russell Crowe vás Cestou naděje zavede na místo nejděsivější bitvy první světové války a s Maryl Streep se ponoříte do světa pohádek bratří Grimmů v moderním, muzikálovém zpracování.     

TŘI BRATŘI (1.- 2. dubna)
Tři bratři se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Režie Jan Svěrák, v hlavních rolích Vojtěch Dyk, Tomáš Klus a Zdeněk Piškula.

FOTOGRAF (2.- 3. dubna)
Příjemně hořká komedie s erotickými prvky se inspirovala osudy slavného českého fotografa Jana Saudka, kterého na filmovém plátně mistrně ztvárnil Karel Roden. Ve filmu Ireny Pavláskové budeme prožívat některé osudové křižovatky turbulentního života hlavního hrdiny, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností a vášní. Všechny tyto vlastnosti přinesly fotografovi slávu i odmítání, lásku i zradu, zástupy obdivovatelů i osamocení. Středem jeho života však vždy byly ženy.

ZVONILKA A TVOR NETVOR (4.- 5. dubna)
Oblíbená víla Zvonilka přichází za dětmi s novými dobrodružstvími s českým dabingem. Víla Chovatelka Fauna věří, že nelze soudit růži podle trní a že každý živý tvor je v jádru dobrý. A tak se spřátelí se záhadným tvorem, který je podle prastarých legend známý jako tvor Netvor. Její nadšení však nesdílí strážci Hvězdné roklinky, kteří se rozhodnou magického tvora ulovit dřív, než přivolá na jejich společný domov zkázu. Dokáží ho víly zachránit?

KOBRY A UŽOVKY (6.- 7. dubna)
Příběh dvou velice rozdílných bratrů, kteří ze zoufalství kupí chybu za chybou, svedl na filmové plátno proti sobě bratry Hádkovi. Užovka (Matěj) je ztracen ve svém vlastním životě. Je mu už skoro čtyřicet a nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Kobra (Kryštof) je magor, nezodpovědné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou. Staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že by Užovka mohl být už konečně šťastný, se objeví Kobra. Užovka se však tak snadno nevzdává.

GHOUL 2D a 3D (8.- 9. dubna)
Hororový snímek inspirovaný skutečnými událostmi natočil Petr Jákl se zahraničním štábem na Ukrajině. V letech 1932 - 1933 zde lidé zažívali hladomor, který vedl některé až ke kanibalismu. Jedním takovým byl Andrej Čikatila, po jehož stopách se vydává trojice filmařů. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život a nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU.

VZKŘÍŠENÍ DÉMONA (10. dubna)
V hororové sérii bude pokračovat i americký film Vzkříšení démona, kdy se skupina vědců pokouší      přivést zpět k životu mrtvé tělo. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle? Lze vědecký experiment stavět na úroveň božství a bájného vzkříšení Lazara rukou Ježíšovou? Následky by mohly mít zničující efekt.

VELKÁ ŠESTKA (11.- 12. dubna)
Nejlepší animovaný film roku 2014 vypráví příběh malého geniálního konstruktéra robotů, Hiro Hamada, který se souhrou náhod ocitne s partou svých přátel uprostřed nebezpečné hry. Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda - robota jménem Baymax, aby jim pomohl. Společně s ním přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu.

HODINOVÝ MANŽEL (11.- 12. dubna)
Česká komedie s hvězdným hereckým obsazením si po svém uvedení v kinech získala značnou oblibu diváků. Čtveřice kamarádů se cítí jako ryby na suchu, když jim hygiena zavře plavecký bazén, který provozují. Z nedostatku příležitostí začnou společně podnikat jako "hodinoví manželé" a zakrátko se jejich klientela místních dam značně rozšíří. Kromě běžných oprav však stále častěji řeší i jejich specifická přání a potřeby.

CESTA NADĚJE (13.- 14. dubna)
Dokáže najít vodu ve vyprahlé půdě, najít své tři syny však není tak snadné. Oscarový Russell Crowe se vydává na místo nejděsivější bitvy první světové války, aby zde našel své děti - mrtvé či živé. Rodilý Australan se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky na pomezí Evropy a Asie a s nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení - neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo.

RYCHLE A ZBĚSILE 7 (15.- 16. dubna)
Filmové legendy v legendární sérii - Dwayne Johnson, Vin Diesel, Jason Statham, Paul Walker ad. Ještě rychlejší, ještě zběsilejší a ještě nadupanější akční thriller, který posouvá jízdu autem až za hranice běžného chápání. Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka, nenechá bratrovu smrt (z 6. dílu) bez pomsty. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí jeho protivníci budou.

NOČNÍ BĚŽEC (17.- 19. dubna)
Liam Neeson pokračuje ve své úspěšné kariéře akčních krimi hrdinů a rozehrává na stříbrném plátně nebezpečnou hru, ve které si bude muset vybrat mezi zločineckou rodinou, pro kterou se rozhodl dobrovolně, nebo skutečnou rodinou, kterou však dávno opustil. Brooklynský gangster a zabiják Jimmy Conlon, kdysi přezdívaný Hrobník, nachází v poslední době spíše životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem útoku stane jeho syn Mike, musí se Jimmy rozhodnout, kdo je pro něj v životě důležitější - kariéra nebo rodina.

KRÁLOVA ZAHRADNICE (20.- 21. dubna)
Snímek, který osobně představil na letošním Febiofestu režisér Alan Rickman, je romantickou komedií s Kate Winslet v hlavní roli. Královský dvůr Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, intrikami, neřestí a nenávistí. Emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou však potřeba hodně ostré lokty. Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celým světem, ale také jako žena, která skrývá tajemství z minulosti.

NEUTEČEŠ (22. dubna)
Originální, erotikou nabitý horor vtáhne diváky do děje již v prvním okamžiku a nepustí je ze svých spárů až do samého závěru. Pro devatenáctiletou Jay se její orgasmus na zadní sedačce auta stává tou nejděsivější noční můrou, jakou kdy zažila. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Dokud se jí nezbaví sexem - jako předání tíživé pohlavní choroby.

STOLETÍ MIROSLAVA ZIKMUNDA (23. dubna) - představení pro seniory
Životopisný film přináší osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. StB byl označen jako "nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti". Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty, seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Zažil nástup demokracie a "všemocného" kapitalismu... Vydejme se napříč dějinami a nechme si vyprávět příběh minulého století prostřednictvím muže, který jej zažil.

WHIPLASH (23. dubna) - filmový klub
Hudební drama ověnčené třemi Oscary je příběhem mladého jazzového bubeníka, který sní o slávě a který je rozhodnutý vystoupat až na samotný vrchol nejprestižnější hudební konzervatoře. Jednoho večera na Andrewa narazí Terence Fletcher, dirigent, proslavený svým učitelským talentem ve stejné míře jako svými nemilosrdnými praktikami. Ačkoliv si spolu toho večera příliš mnoho nesdělí, probudí Fletcher v Andrewovi touhu dosáhnout svého cíle. K Andrewovu překvapení dalšího dne Fletcher požádá o to, aby byl Andrew přidělen k jeho kapele.

OVEČKA SHAUN VE FILMU (24.- 26. dubna)
Oblíbená seriálová postavička se dočkala svého uvedení na stříbrném plátně a malí i velcí diváci se mohou těšit na bláznivá dobrodružství této ovečky a jejích přátel. Život na farmě je neskutečná nuda, a tak by to chtělo nějaké zpestření. Alespoň jeden den volna! Shaun má skvělý plán, ale i ten se může zvrtnout. Vytoužený odpočinek se mění v naprostý chaos a jediný, kdo může nastolit pořádek, je farmář. Jenže ten zmizel a hrozí, že bude zmizelý už navždy. Malá ovečka se vydává do velkého města na záchrannou misi.

SOKOLOVO I. a II. (27.- 28. dubna)
Dvoudílný velkofilm Otakara Vávry pokračuje v připomínce výročí konce druhé světové války. Děj filmu Sokolovo se odehrává v letech 1942 - 1943 a líčí historii vzniku vojenské jednotky v Sovětském svazu a účast českých a slovenských vojáků v bojích na východní frontě. Titul byl koncipován jako součást historické trilogie, jejíž další části tvoří "Dny zrady" a "Osvobození Prahy". Nákladný film byl natáčen na autentických místech Ukrajiny. Po odchodu Martina Štěpánka do zahraničí se už Sokolovo neuvádělo, neboť nebylo vhodné, aby národního hrdinu hrál emigrant.

ČAROVNÝ LES (29.- 30. dubna)
Hvězdně obsazený muzikál nechá na plátně oživnout bezpočtu oblíbených pohádek bratří Grimmů. Popelka, Červená Karkulka, Jack a fazolový stonek či Locika - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek, které ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. Hrají Maryl Streep, Johnny Depp, Anna Kendrick, Chris Pine ad.