SLÁNSKÉ NOVINY

Hložek versus Hrabánek

2014-02-25 15:26:05, - redakce

Ještě nedávno si místostarosta Hložek v jedněch regionálních novinách chválil práci stávajícího tandemu dvou místostarostů ve vedení města.  V onom článku se pan Hložek rovněž vyjádřil jasně v tom duchu, že se domnívá, že do podzimních komunálních voleb by se na tomto tandemu již nic měnit nemělo.

Nyní se zdá, že zdánlivé harmonii obou pánů ve vedení města je odzvoněno.
Za zády prvního místostarosty totiž pan Hrabánek, druhý místostarosta města, sbírá hlasy pro zamýšlenou kandidaturu na funkci starosty. Na jednu stranu nic divného, každé město by mělo mít v čele normálně zvoleného starostu.  Ovšem situace ve Slaném rozhodně normální není. 
Nepoučitelná slánská ODS se domnívá, že přes všechna chybná rozhodnutí, ať již ekonomického či právního charakteru, kterých se její představitelé ve vedení města v posledních letech dopustili, má i tak právo nadále obsazovat tuto funkci.  A s touto ideou též předstoupila před své koaliční partnery. Ovšem zde, alespoň u části z nich, narazila. A tak se pro podporu kandidatury pana Mgr. Hrabánka na slánského starostu zatím dostatečná většina hlasů zastupitelů nenašla. A to i přesto, že emisaři ODS intervenovali i některé zastupitele z řad sociální demokracie. Zatím vesměs neúspěšně.