SLÁNSKÉ NOVINY

Jak se žije na slánském sídlišti

2011-11-14 19:36:00, - redakce

Vážený pane šéfredaktore, vážené paní redaktorky, vážení páni redaktoři, přeji všem dobrý den.  Od roku  2007 bydlím ve Slaném.  V  těsném sousedství našeho bytového domu stojí několik řadových domů. Najdeme zde lékaře, učitele, policisty, malé a střední podnikatele, zaměstnance veřejného a státního sektoru. 

Předtím jsem "relaxoval" na jednom kladenském sídlišti.  20 let jsem byl prakticky denně " kulturně obohacován." Ušetříte za návštěvu divadla, kina a galérie.  Vše je Vám servírováno až do obývacího pokoje. 
Nabízené menu je pestré, od krádeží na parkovišti až po rozličné konflikty, kterými jsou narušovány již tak nedobré mezilidské vztahy v sídlištní komunitě.  Poměrně častým návštěvníkem našeho sídliště byla státní i městská policie.
Stejně častým návštěvníkem byli různí sociopaté, kteří si sídliště oblíbili pro jeho rozlohu, nepřehlednost a anonymitu. Poškozené zaparkované vozy, odcizená autorádia, nářadí, rozbitá okénka, poškrábané kapoty.  Uvedl jsem jen stručný výčet toho, s čím jsme byli konfrontováni.     
Po odstěhování do  Slaného,  a vzhledem k sociální skladbě obyvatel, jsem věřil v lepší příští. Neuplynulo příliš mnoho vody a já jsem z dění v mém nejbližším okolí poněkud rozpačitý. Několika sousedům někdo opakovaně poškodil zaparkovaná vozidla.   Rozšířeným "sportem" se stalo propíchávání pneumatik.
Jak už to tak bývá, anonymita vandalům a přestupcům zákona nahrává. Nikdo nic neviděl, neslyšel.  Chce se mi opět říci, taková sídlištní klasika.  A možná preventivní opatření ?  Ponechám na čtenáři,  aby o nich popřemýšlel.
Dovedu si  představit reakci příslušných orgánů a institucí, pokud by poškozený občan vzal spravedlnost do svých rukou.   Přílohou dopisu jsou 2  oznámení,  která jsem odeslal na Policii ČR, resp. k rukám pana starosty.  Trpělivě budu čekat na reakci.  O aktuálním vývoji Vás budu informovat.
Mějte se hezky a jsem s pozdravem
 

Mgr. Zdeněk Škoda
Raichlova ulice 1787
Slaný