SLÁNSKÉ NOVINY

Jednání s Komou nic nepřinesla

2013-10-19 11:49:03, - redakce

V polovině týdne proběhlo druhé kolo jednání mezi zástupci firmy KOMA, představiteli města Slaný a odpůrci parkovacího domu. Po jejich skončení konstatovali dr. Peška i dr. Heřman, že jednání s firmou Koma žádné sblížení stanovisek na řešení problematiky parkovacího domu nepřinesla.

Ing. Kotajný, který na jednání ve Slaném firmu Koma zastupoval nabídl de facto pouze drobné ústupky v harmonogramu splátek za výstavbu parkovacího domu.  A dále pak prodloužení servisního dohledu nad parkovacím domem o další rok. Z dalšího jednání pak vyplynulo, že podepsaná smlouva i další uzavřené smluvní dodatky firmě Koma vyhovují a nemá zájem je nějak měnit či dokonce rušit.

V průběhu jednání se rovněž vyjasnilo, že poruchy a nedostatky parkovacího domu nejsou v rozporu s uzavřenou smlouvou a město Slaný za ně nemůže očekávat od firmy  Koma žádné odškodnění.

Rovněž změnu časů na vyparkování a zaparkování automobilů pokládá firma KOMA za uzavřenou záležitost a odškodnění ve výši cca 500.000 Kč za nedodržení původních parametrů PD, s kterým již souhlasili radní města v polovině května,  za dostatečné.

Ing. Kotajný na jednání rovněž potvrdil, že firma Koma má zájem na odprodání pohledávky za městem Slaný jinému subjektu.

Na jednání se rovněž ukázalo, že postoje přítomných představitelů města, místostarostů  pana Hrabánka a pana Hložka,  k firmě Koma a jejím návrhům jsou mnohem vstřícnější, než názory zástupců skupiny kritiků parkovacího domu na řešení celého problému.

Zdá se tedy být velmi pravděpodobné, že na nejbližším  jednání městského zastupitelstva se bude jednat o možných formách vypovězení smlouvy na výstavbu parkovacího domu.