SLÁNSKÉ NOVINY

Letní kino Slaný

2015-06-30 17:06:48, - redakce

Léto - to je zmrzlina, koupání a? letní kina. Romantika filmů promítaných pod hvězdami je zaměnitelná a výjimečná.  Letní kino Slaný nachystalo pro své diváky osvědčené filmové hity, aktuální světové novinky i bláznivé komedie. Tak sbalte si deku a vyrazte s partnerem / partnerkou do kina.

VELKÁ NÁDHERA (1.- 2. července)
Vizuálně podmanivé komediální drama o hledání smyslu vlastní existence a smíření se s věčně plynoucím časem a stárnoucím tělem natočil uznávaný italský režisér Paolo Sorrentino. Příběh stárnoucího spisovatele a novináře Jepa zasazuje Sorrentino do prostředí "třpytivé" vysoké smetánky podmanivého Říma a po vzoru filmových velikánů Federica Felliniho a Michelangela Antonioniho podává kritiku současné společnosti, žijící v povrchnosti, přetvářce a zaslepenosti. Magická a čistá krása se skrývá až pod povrchem.
 
MÉĎA 2 (3.- 4. července)
Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál.
 
JURSKÝ SVĚT (5.- 6. července)
Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky "vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Hlavní nebezpečí představují zejména tvorové, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Praještěři se vrací v produkci Stevena Spielberga.

INTIMITY (7.- 8. července)
Česká romantická komedie přináší svým divákům sedm příběhů o lásce, které se vzájemně prolínají. Zamilované páry nás nechávají nahlédnout do svého intimního soukromí v okamžiku, kdy řeší určitý citový milostný problém úměrný jejich věku a povaze. Teenageři prožívají první romantickou lásku; mladí umělci se snaží zvládnout úspěch slávu, jež jim nabourala soukromí; sebedestrukční bohém se střetává s věřící čistou bytostí... V hlavních rolích Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, Kristýna Leichtová, Tomáš Klus ad.
 
ŠPIÓN (9. července)
Špión bez koulí a s povolením zabíjet. Susan Cooper je zaměstnankyní největší špionážní organizace na světě. Zní to zajímavě, ale ve skutečnosti je pouze analytičkou, která jen málokdy opustí svůj psací stůl s počítačem, u něhož slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea. Ti dva dohromady tvoří perfektní tým. Bradley špionážní mise v terénu zvládá, aniž by se mu v pečlivě upraveném účesu zkřivil jediný vlásek. A Susan ve své suterénní kanceláři zase touží po jeho srdci. Jednoho dne se vše změní a na jejích mohutných bedrech spočine odpovědnost za záchranu mnoha lidských životů. V hlavních rolích Melissa McCarthy, Jason Statham a Jude Law.
 
ŽIVOT JE ŽIVOT (11.- 12. července)
Režisér Milan Ciesler (Duše jako kaviár, Láska je láska, Collette) si přizval ke svému nejnovějšímu filmu zaručená esa českého herectví - Ondřeje Vetchého a Simonu Stašovou. Společně s nimi rozehrává malé etudy jedné rodiny, které dohromady tvoří jeden velký a zábavný životní příběh. Hlava rodiny, morousovitý a přísný František by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. A navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice - dovolená?
 
TERMINATOR GENISYS (13.- 14. července)
Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora, jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy, kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru dřív, než svého syna stihne počít. V hl. rolích Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney a Jason Clarke
 
DALEKO OD HLUČÍCÍHO DAVU (15.- 16. července)
Bathsheba Everdene je krásná a také hodně svéhlavá. A jako mnoho svobodomyslných žen, to ani ona nemá lehké. Tím spíše, že žije ve viktoriánské Anglii druhé poloviny 19. století. Bathsheba se v okamžiku, kdy po svém strýci zdědí usedlost v panství Wessex, promění z obyčejné venkovské dívky v nezávislou a cílevědomou statkářku. A to z ní dělá lákavou partii pro to, čemu se zatím snaží vyhnout - manželství. Snímek natočený podle světoznámého románu přináší do kin uznávaný režisér Thomas Vinterberg.
 
BEZ KALHOT XXL (17.- 18. července)
Děj filmu "Bez kalhot XXL" navazuje na první film tři roky poté, kdy Mike ukončil svou vrcholnou kariéru striptéra a i zbývající členové striptérské skupiny Králové Tampy se chystají hodit ručník do ringu. Ale chtějí to udělat po svém: společně s legendární hlavní hvězdou Magickým Mikem chtějí vstoupit do světel reflektorů v posledním dech beroucím představení v Myrtle Beach a udělat tak tlustou čáru za minulostí. V hlavní roli Channing Tatum.

DOMÁCÍ PÉČE (19.- 20. července)
Obětavá zdravotní sestra Vlasta při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů a její esoterické mentorce začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... Česká komedie přináší na stříbrná plátna plejádu známých herců s Alenou Mihulovou (Sestřičky) v hlavní roli. Dále hrají Bolek Polívka, Tatiana Vilhelmová, Zuzana Krónerová, Sára Venclovská ad.

SLOW WEST (21.- 22. července)
Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. Kvality snímku Slow West ocenila porota na filmovém festivalu v Sundance, kde udělila režisérovi Velkou cenu poroty za nejlepší světový hraný film.

PAPÍROVÁ MĚSTA (23. července)
Po filmu Hvězdy nám nepřály přichází do kin další filmová adaptace podle románu spisovatele Johna Greena. Nyní je to snímek podle knihy Papírová města. Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen, normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy.

PAŘÍŽSKÁ BLBKA (24.- 25. července)
Třicetiletá Camilla je blbka od narození, která si, dle svého názoru, zaslouží život lepší než zbytek lidstva. Jedinou takovou možností je stát se šlechtičnou. Aby už nikdy nemusela pracovat a mohla trávit svůj volný čas s VIP osobnostmi, jako jsou Jay Z, Beyoncé nebo Vanessa Paradis, rozhodne se opustit Francii a odletět do Velké Británie. Právě tam se nachází poslední svobodný princ, který nemá žádnou vadu (i když je to zrzek, ale co už), a který je v produktivním věku - princ Harry. Francouzská komedie o dobývání Buckinghamského paláce je tím pravým na letní pozdní večer.

V HLUBINÁCH (26.- 27. července)
Na začátku 80. let se v Norsku rozmohl doslova ropný boom. Nová naleziště ropy a plynu skýtala netušené možnosti a bohatství, které se odpovědné úřady snažily vytěžit z 500 metrové hloubky Severního moře. Petter, profesionální potápěč, a jeho bratr Knut mají potřebnou disciplínu, sílu a odvahu, aby se vydali na nejnebezpečnější misi na světě - na dno Severního moře. Avšak nenadálá tragická nehoda vše změní. Psychologický thriller inspirovaný skutečnými událostmi promění jedno veliké dobrodružství ve vaši nejhorší noční můru.

ANT - MAN (28.- 29. července)
Podvodník Scott Lang, vybavený pozoruhodnou schopností zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktoru Hankovi Pymovi ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. Nový hrdina marvelovských komiksů si vás získá. V hl. rolích Paul Rudd a Michael Douglas.

MISSION: IMPOSSIBLE - NÁROD GRÁZLŮ (30.- 31. července)
Ethan Hunt (Tom Cruise) je zvyklý vyrážet na mise, jejichž úspěšné splnění je nemožné. Pod vedením režiséra Christophera McQuarieho (Valkýra) jde znovu po krku těm největším grázlům současného světa. Tentokrát se státním úředníkům poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mission: Impossible - Národ grázlů je velkolepý akční zážitek, ve kterém budete společně s hlavními hrdiny cestovat po celém světě, proletíte se Airbusem (zvenčí), sklouznete se po střeše vídeňské opery a zazávodíte si luxusním sporťákem na marocké dálnici.