SLÁNSKÉ NOVINY

Městské zastupitelstvo se bude zabývat kauzou parkovacího domu

2013-10-31 19:14:16, - redakce

Odložené mimořádné jednání městského zastupitelstva by mělo být svoláno na středu 13.11.   Řada občanů se tak může ptát proč až o 3 týdny později, než původně ohlášené jednání 23. října.

I když se původně zdálo, že projednávání kauzy parkovacího domu je pro vedení města prioritou číslo jedna, ukázalo se, že tomu tak vůbec není.

Původně svolané jednání zastupitelstva na 23. října muselo být zrušeno pro nedodržení zákona o obcích ze strany starosty města, resp. úředníků městského úřadu.  K nápravě však stačilo, aby bylo jednání zastupitelstva svoláno jen na termín o několik dní pozdější a bylo vše v pořádku. Starosta města, dr. Rubík, tak však neučinil. Tímto rozhodnutím jen přispěl ke spekulacím, že se všemožně snaží bránit  řádnému prošetření celé kauzy. Na zastupitelstvu 25. září odmítl na jakékoliv otázky směrem k parkovacímu domu odpovídat. Odpovědi na položené otázky by, podle zákona o obcích, měla projednat rada města. Do dnešního dne se tak však rovněž nestalo.

Po týdenní nečinnosti vedení města v této věci tak skupina zastupitelů opozičních, ale i koaličních, kteří mají zájem na dořešení kauzy parkovacího domu,  předala  starostovi výzvu ke svolání mimořádného jednání zastupitelstva. A "shodou okolností" starosta, který je povinen takové jednání svolat do 3 týdnů od obdržení výzvy (tj. 23. října), jej svolává na samé hranici zákonného termínu. Tedy přesně na termín po 21 dnech, což znamená 13. listopadu.