SLÁNSKÉ NOVINY

Modernizace na dluh

2011-02-07 20:37:41, - redakce

Před říjnovými komunálními volbami  nechal starosta Rubík polepit  město Slaný plakáty, ve kterých se ODS nadýmá pýchou, jak modernizovala slánskou nemocnici.

Skutečnost byla spíše takové, že v době, kdy se projednával návrh na zakoupení řady nových přístrojů a vybavení do slánské nemocnice, byl tento materiál v zastupitelstvu města podpořen všemi zastupiteli napříč politickými stranami. Bohužel, při projednávání příslušného návrhu byli členové  zastupitelstva informováni  starostou Rubíkem velmi zavádějícím způsobem. Starosta Rubík se ani slovem  nezmínil o tom, že na příslušnou téměř 60 milionovou dotaci není dosud uzavřena se Středočeským krajem příslušná smlouva, a že celá modernizace slánské nemocnice se odehrává tak říkajíc na dluh. Pochopitelně, bylo třeba vše stihnout ještě do komunálních voleb.

Dodavatelé nového nemocničního vybavení  byly ochotni počkat Slanému se zaplacením do poloviny ledna letošního roku. Ale protože ani do té doby vedení radnice  nedokázalo zajistit potřebných 58 milionů korun, musí si město vzít překlenovací úvěr. Samozřejmě, že několika milionové úroky z tohoto úvěru jdou již zcela na vrub hospodaření města.

Bude zajímavé sledovat, zda se opět po městě objeví další modré plakáty s nápisem "prohospodařili jsme zbytečně miliony korun při modernizaci slánské nemocnice".