SLÁNSKÉ NOVINY

Napoleonské rabování

2012-05-08 09:50:20, - redakce

Velmi negativně přijímají občané města rozhodnutí vedení města o zpoplatnění sobotního vstupu na slánské náměstí v době tzv. městských slavností 18.5.- 20.5. Dospělá osoba (i děti vyšší než 140 cm) má, dle rozhodnutí vedení města platit vstupné ve výši 100 Kč. Ostatní (senioři, děti od 6 let) pak polovinu.

Řada opozičních zastupitelů toto rozhodnutí vedení města kritizuje. Věcné argumenty, proč po 14 letech zavádět vstupné, nikdy vedení města nepředložilo.  Jediný, který zaznívá, říká: "... dělají to tak i jinde, např. v Táboře".  

Většina občanů Slaného tak velmi zvažuje, zda se v sobotu na slánské náměstí vůbec vydá. Vždyť pro běžnou rodinu to může představovat výdaj 400 až 500 Kč jen za vstup. Je otázkou zda tedy již letitá tradice setkávání se slánských občanů v tyto dny na slánském náměstí "přežije" toto napoleonské rabování jejich peněženek, nebo necitlivé rozhodnutí vedení města odsoudí tuto akci k propadu návštěvnosti a nezájmu slánské veřejnosti. 

Jisté je zatím jen jediné: Aby se na slánské náměstí nedostal nikdo nepovolaný, tj. nikdo bez zaplacení vstupného, najmulo si vedení města bezpečnostní agenturu za 50.000 Kč na jediný den. Věru příkladná péče o blaho slánských občanů ...