SLÁNSKÉ NOVINY

Ocenění sportovců

2016-02-03 17:25:16, - redakce

Ve čtvrtek 4. února převezmou na slánské radnici nejlepší slánští sportovci ocenění za úspěšnou reprezentaci města v roce 2015.

V kategorii juniorů tak převezme ocenění teprve čtrnáctiletý Richard Wohanka, který se věnuje orientační cyklistice ve Sportovním klubu orientačního běhu Slaný. V loňském roce dosáhl na dvě druhá místa na Mistrovství ČR ve své kategorii, druhý byl rovněž v Českém poháru.

 

V kategorii juniorských kolektivů bude oceněn dorostenecký fotbalový tým SK Slaný, který v uplynulé sezóně zvítězil v krajské I. A třídě a postoupil do ve své kategorii nejvyšší soutěže, krajského přeboru.

 

Osobností v kategorii dospělých máme více, a to hned čtyři. Pro ocenění si tak přijdou (v abecedním pořadí) :

  • Jan Kouřimský (orientační cyklistika, SKOB Slaný), který získal tři první místa na Mistrovství ČR, první byl rovněž v Českém poháru v kategorii nad 40 let,

  • Eduard Krčmář (plochá dráha, AK Slaný), který byl třetí na ME dvojic, ve stejné soutěži byl čtvrtý v družstvech. Ve dvojicích byl pak druhý v rámci ČR, pátý byl v jednotlivcích,

  • Kateřina Rouhová (střelba, SSK Slaný), třikrát se umístila na prvním místě v Českém poháru, první místo získala na prestižní Grand Prix Bohemia,

  • Tomáš Řenč (triatlon, Labe tri club Hr. Králové), dlouhodobě špičkový slánský sportovec, který tu však pro chybějící sportovní disciplínu svůj sport provozovat nemůže. V loňském roce dosáhl na páté místo v Českém poháru v olympijském triatlonu, druhé místo vybojoval na kvalitním závodě TRIPrague Cup v polovičním maratonu.

     

    Ocenění v kategorii kolektivů dospělých pak převezmou zástupci celku mužů BC Slaný, kteří letos úspěšně hrají ve třetí nejvyšší republikové soutěži - 2. Národní basketbalové lize.

     

    Uznání se dostane rovněž zástupcům organizačních výborů dvou špičkových sportovních akcí, které se konaly ve Slaném. Tou první je mezinárodní hokejový turnaj pro děti ročníku 2005 a mladší, který se odehrál za účasti osmi celků na Zimním stadionu ve Slaném pod názvem "Židla Cup". Jak název vypovídá, jméno turnaji propůjčil dlouholetý reprezentant Marek Židlický, akce se zde mohla uskutečnit díky mládežnickým funkcionářům týmu HK Lev Slaný.

     

    Druhou oceňovanou akcí je "TOI TOI Cup", první cyklokrosový závod na území města Slaného, který byl zařazen do prestižní kategorie UC 1. jedním z hlavních iniciátorů toho, že se ve Slaném tato prestižní sportovní akce uskutečnila, je zástupce generálního partnera soutěže, pan Karel Svoboda.