SLÁNSKÉ NOVINY

Ocenění sportovních osobností a kolektivů ve Slaném

2015-12-07 11:44:34, - redakce

Komise Rady města pro sport a zájmovou činnost připravila a členové rady následně schválili návrh na ocenění sportovních osobností a kolektivů roku. Jedná  se o ocenění v jednotlivcích i v kolektivech, a to v kategoriích do 18 let a dospělí, v úvahu přichází i cena fair play nebo sportovní počin roku.

Pro ocenění sportovní osobnosti platí následující podmínky:
- sportovní činnost realizuje ve sportovní organizaci se sídlem na území města Slaný (z důvodu chybějícího odpovídajícího sportoviště však nemusí svou sportovní činnost tato organizace realizovat ve Slaném),
- svou sportovní činnost realizuje mimo město Slaný, a to buď z důvodů výkonnostních (je účastníkem vyšší soutěže) nebo z důvodu, že není možno příslušnou sportovní činnost ve Slaném realizovat - nemusí tak být členem slánské sportovní organizace, podmínkou je však trvalý pobyt ve Slaném, příp. příslušné spádové obci.

Podmínky pro ocenění kolektivu jsou pak:
- sídlo sportovní organizace musí být ve Slaném,
- sportovní činnost realizuje na území města Slaného, výjimkou může být pouze absence odpovídajícího sportoviště.

Nominovat je možno pouze jednu sportovní osobnost či jeden kolektiv za sportovní organizaci.

Nominaci je nutno vždy zdůvodnit a je nutno ji učinit pouze prostřednictvím oficiálního formuláře, jehož součástí musí být i kontaktní údaje nominovaných. 

Formulář je k dispozici na internetových stránkách http://www.meuslany.cz/cs/, v tištěné variantě Slánské radnice a v podatelně MěÚ Slaný.

Nominaci mohou podávat sportovní organizace se sídlem ve Slaném (vždy s podpisem statutárního zástupce a razítkem organizace), členové Komise RM pro sport a zájmovou činnost, občané s trvalým pobytem ve Slaném (je nutno uvádět jméno, příjmení a adresu trvalého pobytu).

Nominace se může podávat zasláním naskenovaného vyplněného formuláře na e-mailovou adresu sportovni-zajmova@meuslany.cz nebo odevzdáním vyplněného formuláře v podatelně MěÚ Slaný, a to do 15. 12. 2015. Následně do 31. 12. 2015 budou doručené nominace vyhodnoceny a do 31. 1. 2016 proběhne slavnostní ocenění vybraných sportovních osobností či kolektivů, příp. Ceny fair-play či Sportovního počinu roku.

Doručené nominace posoudí na svém jednání Komise RM pro sport a zájmovou činnost, která si může přizvat k posouzení další osoby. Samotné ocenění nejlepších sportovců a kolektivů roku bude předávat starosta města.


Vážení spoluobčané a zástupci slánských sportovních oddílů,
přikládáme k této informaci nominační formulář na ocenění sportovců za rok 2015 a věříme, že navrhnete na ocenění opravdu správné sportovce a kolektivy ze Slaného.


Pavel Nepil

Komise RM pro sport a zájmovou činnost