SLÁNSKÉ NOVINY

ODS slánskou radnici neovládla

2014-03-26 20:57:45, - redakce

Podle řady silných prohlášení slánské ODS se dnes měl na jednání městského zastupitelstva zvolit nový starosta města. Skutečnost však byla poněkud jiná. 

Již několik týdnů avizoval pan místostarosta Hrabánek, že se chce ucházet o funkci starosty města. V regionálních médiích nám pan Hrabánek sděloval, jak chce v nové funkci pokračovat ve šlépějích bývalého starosty Rubíka.  K jeho zvolení mělo dojít na jednání městského zastupitelstva ve středu 26. března. Avšak  nestalo se tak. Zastupitelé za ODS, ani nikdo jiný, kandidaturu pana Hrabánka na funkci starosty nenavrhl. 

O důvodech, proč se občanští demokraté zalekli této volby můžeme jen spekulovat. Jako nejpravděpodobnější se jeví to, že se zalekli blamáže jejich předsedy v případě, že by do této funkce nebyl zvolen. Což při stávající politické konstelaci v městském zastupitelstvu bylo velmi pravděpodobné. Hlasy opozičních zastupitelů za ČSSD a KSČM by pan Hrabánek v těchto volbách dozajista nedostal a i z řad koaličních zastupitelů byla podpora tohoto kandidáta více než vratká. V kuloárech městského centra Grand se proslýchalo, že minimálně třetina koaličních zastupitelů by v tajných volbách hlas pro Hrabánka neodevzdala. I to byl zřejmě důvod, proč se Mgr. Hrabánek  za pomoci  jeho ODS všemožně snažil prosadit  volbu veřejnou.