SLÁNSKÉ NOVINY

Odvaha nebo drzost

2012-08-26 09:35:09, - redakce

V sobotu 25.srpna na slánské náměstí zavítal, v rámci své předvolební  kampaně, pan senátor Vondra, známý obdivovatel teroristické skupiny bratrů Mašínů.

Pan senátor  sám  sebe označil na svých předvolebních letácích za "odvážného chlapa". Je pravdou, že k tomu, čím pan senátor z podia doslova ohlupoval přítomné návštěvníky, kteří přišli především na slíbený film Okresní přebor, je asi potřeba notné dávky odvahy. Někdo by možná řekl i drzosti.

Pan senátor se sebeprezentoval jako velký fanoušek fotbalu, podobně jako všudepřítomný slánský starosta Rubík. Je zajímavé, že tohoto "velkého fotbalového fanouška", jak starostu pan senátor uvedl, na fotbale ve Slaném nikdo nikdy neviděl.

Pozitivně je třeba kvitovat snad jen to, že úvodní propagandistické řeči pana senátora nebyly příliš dlouhé. Na dotazy návštěvníků raději vůbec nedošlo. Někdo by se totiž mohl pana senátora zeptat, zda na dary z jeho nadace, kterými se ve Slaném chlubil, přispěla firma Promopro, jejíž tunelování státních financí pan senátor kryl či přihlížel. Nebo jeho spolustraníka , starosty Rubíka, proč se ve Slaném staví atletický stadion za 20 milionů, když zde nemáme jediného atleta, a nikoliv např. sportovní hala, po které většina slánských sportovců a sportovních oddílů již řadu let marně volá.

Samotné promítání filmu také nedopadlo příliš dobře. Promítání muselo být, bohužel, zhruba ve dvou třetinách filmu ukončeno s ohledem na blížící se bouřku a sílící vítr.