SLÁNSKÉ NOVINY

Ohlednutí za rokem 2013

2014-01-01 19:17:29, - redakce

Informační portál www.slanske-noviny.cz vstupuje do šestého roku své existence. Ohlédněmež se tedy  alespoň v některých statistických datech za rokem právě uplynulým. 

Na úvod několik statistických údajů o návštěvnosti našeho portálu.

Průměrná denní návštěvnost se pohybuje kolem 200 čtenářů. Měsíčně se na náš portál podívá kolem 4500 návštěvníků, kteří si prohlédnou či přečtou v průměru přes 12.000 stránek.

Největší návštěvnost náš portál zaznamenal dne 10.května 2013, kdy jej navštívilo  2.728 čtenářů. Další podobný extrém v návštěvnosti jsme zaznamenali 1. července, kdy Slánské noviny četlo 1.281 čtenářů.

Není jistě překvapením, že 97% našich čtenářů na náš portál vstupuje z České republiky. Ale významný počet čtenářů máme též v Anglii, Německu, na Slovensku či v Austrálii. Nechybí však ani takové, z našeho pohledu exotické země, jako je např. Indie, Nigérie, Mali, Guadeluope, Benin či Filipíny. Docela by nás zajímalo, co obyvatele těchto zemí na našem portálu zajímá. Pokud čtete tyto řádky, napište nám!

Pro nás asi nejzajímavějším statistickým údajem je čtenost jednotlivých článků či příspěvků. Naši čtenářskou hitparádu jednoznačně vede téma parkovacího domu.

Článek Parkovací katastrofa  si přečetlo celkem 5416 čtenářů.

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/parkovaci-katastrofa

Na druhém místě je pak článek Starosta města podezřelý ze spáchání trestného činu, který shlédlo 3770 návštěvníků našeho webu.

http://www.slanske-noviny.cz/clanek/starosta-mesta-podezrely-ze-spachani-trestneho-cinu

Domníváme se, že tato extrémně vysoká čísla jsou patrně výsledkem aktivit našich čtenářů na sociálních sítích. Běžně se totiž údaje o čtenosti dalších článků pohybují zpravidla v relaci 500 až 1000 shlédnutí na článek.

Zajímavý je též údaj, jak často naši čtenáři na portál Slánských novin přistupují. Samozřejmě, velkou skupinu tvoří ti, kteří navštíví náš web jen několikrát za rok. Ale je pro nás potěšitelné, že přes 900 čtenářů vstoupilo na portál www.slanske-noviny.cz více než 200x za rok 2013. Dá se tedy říci, že jsou našimi téměř každodenními čtenáři.  Další početnou skupinu tvoří ti, kteří navštívili náš web  50x až 200x za uplynulý rok. Tedy de facto alespoň 1x týdně. Těchto čtenářů máme téměř 4000 !   

Z těchto čísel plyne pro nás velmi potěšitelné zjištění, že www.slanske-noviny.cz jsou patrně nejčtenějším informačním médiem ve Slaném. 

Takže co si můžeme přát do roku 2014? Aby nám přízeň našich čtenářů vydržela, a aby naši čtenáři nalezli na našem portálu ty informace, které právě hledají. Bez ohledu na to, zda se jim líbí, či nikoliv.