SLÁNSKÉ NOVINY

Pestrobarevný květen v Kině Slaný

2015-05-01 19:53:21, - redakce

Je pozdní večer, v sále panuje příjemné přítmí, diváci ani nedutají a očekávají strhující filmový zážitek. To není poezie, to je aktuální filmová nabídka Kina Slaný, které si v květnu připravilo pro své diváky filmy nabité láskou, humorem, ale také bolestnými vzpomínkami na význačné dějinné události. 

SPONGEBOB VE FILMU: HOUBA NA SUCHU (1. - 2. května)     
Žlutou, hranatou, hravou podmořskou houbu a její příběhy vymyslel před více než 15 lety mořský biolog a animátor Stephen McDannell Hillenburg a od té doby si SpongeBob získal po celém světě miliony fanoušků. Ačkoliv je jeho domovem podmořský svět, nyní se vydává se svými kamarády na souš, aby zachránil cenný poklad.

PADESÁT ODSTÍNŮ ŠEDI (3. května)
Úspěšný americký romantický snímek Padesát odstínů šedi si již ve své knižní podobě získal davy fanoušků a jeho filmové zpracování bylo netrpělivě očekáváno. Milovníky tohoto lehce erotického příběhu film doslova nadchnul, o čemž svědčí neutuchající zájem diváků a vysoká návštěvnost v kinech. Jamie Dornan je jako Christian Grey zcela neodolatelný.

DRUHÝ BÁJEČNÝ HOTEL MARIGOLD (4. - 5. května)
Druhý báječný hotel Marigold nás zavede do indického Jaipuru, kde skupina trochu noblesních a trochu potrhlých britských penzistů založila hotel. Nyní si užívají nejen znovunalezenou chuť do života, ale také nová přátelství a lásky a mají další podnikatelské záměry. Kromě nádherných scenérií a úžasného britského humoru si na filmovém plátně vychutnáte prvotřídní herce, mezi nimiž nechybí Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy či Richard Gere.

JE PROSTĚ BÁJEČNÁ (6. - 8. května)
Zapomeňte na jakékoliv romantické komedie, které jste kdy viděli. Zapomeňte dokonce i na Pretty Woman. Nový fenomén je prostě báječný. Owen Wilson a Jennifer Aniston doslova excelují v živelné komedii plné zmatků a dobře mířených facek. Nebudeme si nic nalhávat, Isabel je prostě lehká holka, která se nejstarší profesí snaží našetřit, aby se mohla stát herečkou. Jakmile však skutečně vstoupí na Broadway, spustí lavinu bláznivých situací a zábavy.

OVEČKA SHAUN VE FILMU (8. - 10. května)
Její domovinou jsou pastviny Velké Británie, ale nyní se usídlila ve všech kinech České republiky a nehodlá je opustit, dokud nepobaví všechny děti. Ovečka Shaun je jedinečná, zábavná, zkrátka skvělá. Ale každodenní stereotyp na farmě jí nedělá dobře. Chtělo by to změnu - alespoň den volna. Ale touha po troše klidu jí naopak přinese mnohem více nesnází, než si představovala. Ovečka Shaun a její kamarádky se vydávají na bláznivou misi za záchranou farmáře.


PESTROBARVEC PETRKLÍČOVÝ (9. - 10. května)
Smyslný britský snímek dokazuje, že erotické napětí lze vytvořit i bez výrazné nahoty a bujných postelových scén. Na chátrajícím šlechtickém sídle žije sběratelka motýlů Cynthia se svou milenkou Evelyn a ve svém svébytném a poněkud výstředním světě se oddávají rafinovaným erotickým hrám. Cinefilní lahůdka se vyznačuje podmanivou a smyslnou atmosférou, výraznou hudební složkou a odkazy na sexploatační filmy 60. a 70. let. Pestrobarvec petrklíčový vzbudil veliký zájem diváků i distributorů již na svém premiérovém uvedení na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

_____________________________________________________________________________
"DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA VE FILMU - 70 LET OD KONCE 2. SVĚTOVÉ VÁLKY"

OSVOBOZENÍ PRAHY 1. a 2. díl (11. a 14. května)
Československý film z roku 1975 natočil významný český režisér Otakar Vávra, v němž zachycuje jednu z nejdůležitějších kapitol naší historie.

OSTŘE SLEDOVANÉ VLAKY (12. května)
Oscarový snímek režiséra Jiřího Menzela se dočkal digitální, zrestaurované podoby a diváci si tak na velkém plátně mohou připomenout příběh z pera Bohumila Hrabala.

LIDICE (13. května)
České filmové drama z roku 2011 je úchvatným příběhem obyčejných lidí, kteří se absurdní shodou náhod připletli do cesty dějinám. V hlavních rolích Karel Roden, Zuzana Fialová a Roman Luknár.

SCHINDLERŮV SEZNAM (15. května)     
Legendární film režiséra Stevena Spielberga podává mrazivé svědectví o transportu Židů do koncentračních táborů. V hlavních rolích Liam Neeson, Ben Kingsley a Ralph Fiennes.

ŽELEZNÁ SRDCE (16. května)
Výpravné akční drama s Bradem Pittem v hlavní roli nás zavede do dubna 1945 do linie spojeneckých vojsk, kde se chystá vražedná mise - vpád do týla nepřítele.

HANEBNÝ PANCHARTI (17. května)
Druhá světová válka podle Quentina Tarantina. Oblíbený americký režisér se vydává do nacisty okupované Francie pod vedením lehce zupáckého poručíka Brada Pitta.
 _________________________________________________________________________________

DEJTE MI POKOJ! (11. května)
Francie je kolébkou prvotřídních komedií a nejinak je tomu i v případě snímku Dejte mi pokoj! Michel je vášnivý milovník hudby a právě si touží v klidu poslechnout vzácnou gramodesku, kterou sehnal na bleším trhu. Jak jednoduché a zároveň nemožné přání. Ve chvíli, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou.

OSTŘE SLEDOVANÉ VLAKY - představení pro seniory (12. května)
Snímek natočený podle stejnojmenné novely Bohumila Hrabala se odehrává za druhé světové války, v době, kdy se lidské vlastnosti projevují stejně jako v době hlubokého míru, jenom jsou v konfrontaci s válečným děním lépe vidět. Film vypráví příběh mladičkého eléva Miloše Hrmy, který na malé železniční stanici přes své milostné problémy dospívá na práh mužství? V hlavních rolích Václav Neckách, Jitka Bendová a Josef Somr.

KLUB RVÁČŮ (12. května)
Filmová ikona konce 90. let o absolutní ztrátě hodnot, anarchistických hlubinách v každém z nás a životě v permanentním déjà vu konzumní společnosti. Mainstreamový film, který naprosto narušil pravidla mainstreamu a ukázal na velkém plátně šokující násilné scény, obnažené pohlavní orgány a inteligentní terorismus. Režie David Fincher (Muži, kteří nenávidí ženy, Podivuhodný případ Benjamina Buttona), v hlavních rolích Edward Norton, Helena Bonham Carter, Brad Pitt.

SAMBA (13. května)
S láskou budete nedotknutelní. Sociální a milostné drama s prvky komedie od režisérů úspěšného filmu Nedotknutelní. Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice - manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí. V hlavních rolích Omar Sy (Nedotknutelní) a Charlotte Gainsbourg (Nymfomanka).

KRÁSKA A ZVÍŘE (15. května)
Výpravná, původem francouzská pohádka přináší malým i velkým divákům vskutku poutavou podívanou. Ponořte se do snového světa fantasy a nechte se unášet známým příběhem o statečné dívce, která se obětovala pro záchranu svého otce a která místo smrti nalezla lásku. Kromě velkolepé výpravy, skvostných kostýmů a kouzelné hudby nadchnou diváky i herci, kteří oplývají nesmírným charismatem a krásou, stejně jako mimořádným hereckým nadáním. V hlavních rolích Vincent Cassel a Léa Seydoux.

LOVCI A OBĚTI (16. května)
Snímek Lovci a oběti je inspirován skutečnými příběhy a životními situacemi, ve kterých se můžete již zítra ocitnout i Vy! Co máte dělat, když se dostanete do nekonečné spirály dluhů? Jak se zbavit exekutorů, jak si poradit s partičkou gangsterů toho nejhrubšího zrna nebo jak vyřešit podraz drsného lichváře? Tady už přestává veškerá legrace a Martinu Krausovi bude hodně horko. Český snímek přináší na stříbrná plátna plejádu předních českých herců - Tomáše Hanáka, Jaromíra Noska, Karla Heřmánka ad.


POŠŤÁK PAT (17. května)
Pat je snad ten nejoblíbenější pošťák na světě. Jeho život v Zelené Dolině plyne poklidně a bylo by tomu tak i nadále, kdyby Patův nový šéf nebyl tak protivný. Když mu pak navíc zatrhne rodinný výlet k moři, je Pat rozhodnutý udělat cokoli, aby ji na vysněný výlet do Itálie mohl vzít. Dokonce i přihlásit se jako zpěvák do televizní talentové soutěže. Tím však Patovi nesnáze nekončí, a tak ho čeká hned několik úkolů najednou: vyhrát pěveckou soutěž, utkat se s roboty, kteří vypadají jako on, a zachránit svět.

AVENGERS : AGE OF ULTRON (18. - 19. května) ve 2D a 3D
Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Zlovolný Ultron je připraven udeřit a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění jeho ďábelských plánů.
V hlavních rolích Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson ad.

EXPENDABLES : POSTRADATELNÍ 3 (20. května)
Hvězdný tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj stal ale odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Jenže Expendables ještě nepatří do starého železa a když jejich tým posílí nová krev, nic je nezastaví. V hlavních rolích Sylvester Stallone, Jason Statham, Wesley Snipes ad.

PERNÝ DEN - filmový klub (21. května)
John, Paul, George a Ringo v době své největší slávy, v době, kdy "beatlemánie" doslova hýbala světem a naplno zasáhla životy miliónů fanoušků. Perný den vychází ze stejnojmenného alba The Beatles, ale rozhodně se nejedná o suchopárnou reportáž či patetickou poctu. Režisér Richard Lester a čtyři protagonisté vytvořili dodnes svěží mix hraného filmu a dokumentu sršící vtipem a hudební energií, který vychází z principů grotesky a crazy komedií.

ŽIVOT JE ŽIVOT (22. - 24. května)
Režisér Milan Ciesler (Duše jako kaviár, Láska je láska, Collette) si přizval ke svému nejnovějšímu filmu zaručená esa českého herectví - Ondřeje Vetchého a Simonu Stašovou. Společně s nimi rozehrává malé etudy jedné rodiny, které dohromady tvoří jeden velký a zábavný životní příběh. Hlava rodiny, morousovitý a přísný František by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. A navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice - dovolená?

ŠÍLENÝ MAX: ZBĚSILÁ CESTA (25. - 26. května)
Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob, jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, neboť citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. V hl. rolích Tom Hardy, Nicholas Hoult, Charlize Theron.

DEN BLBEC (27. - 28. května)
Třicátník Till Reiners vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Vybočení z životní rutiny však na sebe nenechá dlouho čekat a přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Německá komedie s prvky akční krimi a s drsně nekorektním humorem tak navazuje na úspěch teenagerské komedie Fakjů pane učiteli.

MALÝ PÁN (29. - 30. května)
Malý Pán si žije spokojeně ve svém domečku v Duté hoře. Jeho poklidný život skončí ve chvíli, kdy se mu zdá sen o tajemném domě, ve kterém najde, co mu schází. Protože sám nemá pocit, že by mu něco scházelo, rozhodne se přijít té záhadě na kloub. Vydá se za Prázdnou hlavou, aby mu poradila, kde ten záhadný dům najde. Na Malého pána tak čeká zábavná i nebezpečná dlouhá
cesta? Český a slovenský loutkový film vznikl na motivy knihy "Velká cesta Malého pána" z roku 2008 od Lenky Uhlířové, kterou k napsání inspirovaly fotografie Jiřího Stacha. Snímek se natáčel v lesích na Písecku.
 
LADÍME 2 (29. - 30. května)
Mají skvělé hlasy, dokonalá těla (až na výjimky) a jsou královnami zpívání a capella, takže ve svých vystoupeních nepoužívají hudební nástroje. Celá Amerika jim leží u nohou a dokonce je pozvou, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, bezmocně visící na lanech před Barrackovými zraky částečně tak, jak ji Bůh stvořil. Pokračování úspěšné teenagerské komedie přináší zaručený odvaz, humor a fakt dobrý songy.
 
SAN ANDREAS (31. května) 3D
Poté, co dá o sobě vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 stupňů Richterovy škály, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku a jeho bývalá manželka, se kterou již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Když si však myslí, že to nejhorší mají za sebou, to pravé drama teprve začne. Dobrodružný akční katastrofický snímek uvidíte ve 3D.