SLÁNSKÉ NOVINY

Postup do krajského přeboru

2016-07-06 08:35:27, - redakce

Velkým úspěchem slánského fotbalu skončila fotbalová sezóna 2015/16.

Po 12 letech postoupilo mužstvo mužů "A" do krajského přeboru, za což patří velký dík všem hráčům a vedení mužstva! Ve své skupině I.A třídy obsadili 3.místo, ale i to stačilo k postupu a v příštím ročníku 2016/17 tak budeme svádět mistrovské zápasy s nejlepšími mužstvy středočeského kraje. Mužstvo pod trenérem Martinem Novým a vedoucím mužstva Milanem Šúrem předvádělo velice atraktivní útočný fotbal, o čemž svědčí i 101 vstřelených branek do sítě soupeřů. Nejlepšími střelci týmu se stali s 24 góly slánští odchovanci Josef Galbavý a Jakub Hořejší, za kterými se umístila naše nigerijská posila Ahmed Umar se 17 góly. Zajímavostí je, že tento hráč odehrál za náš celek pouze jarní část mistrovských utkání a v jednom domácím zápase za 25 minut dokázal nastřílet soupeři 6 branek! Pozitivem na celém ročníku je i to, že naše výkony přilákali do hlediště poměrně slušné divácké návštěvy a věříme, že i v následující sezóně ve vyšší soutěži tento trend bude pokračovat.
Druhé mužstvo dospělých muži "B" v okresním přeboru bojovalo až do posledního kola o postup do I.B třídy, ale opět, stejně jako v loňské sezóně, skončilo na 2.místě a postup jim těsně unikl. Zde v průběhu ročníku zařazoval trenér týmu Radim Vavroch postupně vedle zkušených slánských borců (jako Šaroch, Majtaník, Peška, Kuba) několik našich nadějných dorostenců (Sirůček, Beneš, Novotný, Volgner) a tím došlo i k výraznému omlazení našeho rezervního týmu. Což je primárním cílem celého vedení slánského fotbalu.
Starší i mladší dorost po loňském postupu do krajského přeboru odehráli velmi slušný soutěžní ročník a oba skončili ve středu svých tabulek bez hrozby záchranářských prací. I zde odvedli perfektní práci trenéři obou mužstev p.Cimrman a p.Sirůček. Spousta zápasů mělo vysokou úroveň mládežnického fotbalu.
Celý slánský fotbal není však jen o mužstvech dospělých a dorostů, ale především o výchově mladých fotbalistů. O tom svědčí skutečnost, že v letošním ročníku se skoro denně po trávníku od mužstev žáků až po nejmenší fotbalové naděje prohánělo cca 130 dětí v 7 mládežnických týmech. Některé týmy se zúčastňovaly nejen svých mistrovských zápasů, ale i spousty turnajů, které pořádaly ve slánském areálu nebo zajížděly do jiných měst naší republiky. Zde je nutno výrazně poděkovat za práci všem hlavním trenérům (Tauš, Horálek, Procházka, Kapusta, Riegerová, Jandák), jejich asistentům, vedoucím mužstev a rodičům, kteří se bez nároku na finanční odměnu starají o výchovu naší mládeže. V neposlední řadě chceme pozvat všechny kluky a holky ročníků 2012 a starší na fotbalový nábor, který se uskuteční počátkem září.
Zároveň chceme poděkovat našemu Královskému městu Slaný za výraznou finanční pomoc na činnost našeho oddílu, dále pak Středočeskému kraji též za poskytnutí finančních příspěvků a v neposlední řadě všem větším a menším sponzorům, kteří se podílejí na pokrytí rozpočtu. Velice si toho vážíme a doufáme, že i následující rok nám bude tato finanční pomoc, a třeba i ve vyšší částce, poskytnuta. Úplně nakonec patří poděkování všem členům výboru a především pak našemu sekretáři klubu Ďoďovi Kurilovi.
Závěrem přejeme nejen všem fotbalovým fanouškům, ale i ostatním slánským občanům, hezké prožití léta a dovolených a v již v polovině srpna znovu všechny rádi uvidíme při mistrovských zápasech našich klubů na krásném slánském fotbalovém areálu.
Za SK Slaný Zdeněk Hořejší - předseda