SLÁNSKÉ NOVINY

Soustředění nejmladších slánských fotbalistů

2011-09-02 17:12:43, - redakce

Fotbalový oddíl SK Slaný je jedním z mála sportovních oddílů ve Slaném, který se cíleně a dlouhodobě věnuje práci s mládeží. Jak vypadala letní příprava nejmenších slánských fotbalistů si můžete přečíst zde.

Od soboty  13. 8. do soboty 20. 8. proběhlo v krásném prostředí rekreační oblasti Svatý Štěpán poblíž Plzně soustředění nejmladších slánských fotbalistů ročníku 2004 a mladších.
Pro většinu z nich to byla první zkušenost, proto s mnohými přijeli i rodiče, kteří společně s trenéry vytvořili pro všechny prostředí, na které budou rádi vzpomínat a určitě se za rok opět rádi vrátí.
I přesto, že počasí nebylo po celý pobyt úplně letní, všichni mladí fotbalisté se s náročným programem statečně poprali a mnohdy až třífázový trénink zvládli na jedničku. Nebyl to jen fotbalový trénink, ale i každodenní dojíždění na kolech na místní hřiště vzdálené cca 3 km od tábora, které dávalo mladým fotbalistům zabrat a  nenásilně rozvíjelo jejich fyzickou kondici.
Pestrý trénink fotbalových dovedností absolvovalo dvakrát denně na vzorně upraveném hřišti místního FC vždy všech 21 účastníků s celým realizačním týmem trenérů, týmového "lékaře", masérek a věrných fanoušků z řad rodinných příslušníků. Není divu, že po takto náročném programu a přesunech, ať už kolmo nebo pěšky, všem vždy vyhládlo tak, že radost z pobytu našich fotbalových hvězd musely mít  i kuchařky v táboře, když po každém jídle zůstaly jen prázdné talíře a spokojení strávníci.
I po vyčerpávajícím tréninku zbyl čas třeba na odpolední koupání v blízkém rybníce, výlet do plzeňského Dinoparku, nohejbal, nezbytné řádění na pokojích i večerní stezku odvahy, za kterou byl každý odvážný fotbalista odměněn nějakou sladkosti, aby se mu lépe usínalo. Teprve po večerce nastal čas ke krátké relaxaci celého realizačního týmu, který mnohdy dlouho do noci s vypětím všech sil a za pomoci různých povzbuzujících prostředků sestavoval tréninkové plány a program na další den.
Ve čtvrtek tréninkový kemp poctil návštěvou i prezident slánského fotbalového klubu Zdeněk "Keňa" Hořejší, za jehož velké pomoci se pro celé osazenstvo tábora upeklo prase a znovu se dlouho do noci u plných talířů probíraly poslední tréninkové metody a vedení fotbalového tréninku.
Cely týden tak mimořádně rychle utekl a v sobotu ráno se celá sestava opět vrátila do Slaného, kde bude dále pilně pokračovat v nastaveném tréninkovém úsilí.
Chtěl bych touto cestou moc poděkovat všem, kdo se na tomto příjemném týdnu aktivně podíleli, především vedoucímu mužstva Luboši Šmehlíkovi a trenérům Aleši Steinbrecherovi, Honzovi Szentesimu a trenéru brankářů Dominiku Vokálovi, a také všem rodičům, kteří po celý týden pomáhali k tomu, aby se první soustředění našich malých fotbalistů povedlo a všechny děti se cítily dobře a neměly tak vůbec čas si někdy zastýskat.
Všichni z nich obětovali část svých dovolených a volného času  k tomu, aby se věnovali našim dětem a připravili jim krásný prázdninový týden, na který budou určitě rádi vzpomínat.
Já sám se těším, že příští rok ve Svatém Štěpánu nebudu chybět.
Jiří Mlch