SLÁNSKÉ NOVINY

Úkol č. 1257

2014-03-06 19:16:30, - redakce

Úkol Rady Královského města Slaný č.1257 nebyl prvním a bohužel ani posledním rozhodnutím, kterým tento výkonný orgán města odstartoval sérii nezákonných usnesení či rozhodnutí, které vedly ve svých důsledcích ke škodám velkého rozsahu.

Po krátkých přípravách a nemalých finančních nákladech na přípravné studie, zadávací a prováděcí projekty či dokumentaci, koupi pozemku, odstartovala Rada města realizační fázi stavby s dohodnutou Baťovskou cenou 99.762.744,- Kč.  Den 20.10.2010, který odstartoval neuvěřitelnou sérií nezákonných jednání si zapamatujme, včetně funkcionářů, kteří byli u toho a  jsou až na výjimku v místní politice a ve vedení města stále aktivní.

Presenční listina zasedání Rady města č. 83
Přítomni: RNDr. Ivo Rubík, Ing. Petr Kolačkovský, p. Jaroslav Hložek, MUDr. Renata Ranková, p. Libor Dobner, MUDr. Bohumil Vašek, p. Vojtěch Kočka, ing. Pavel Bartoníček
Omluven: Mgr. Stanislav Berkovec

Doslovná citace ze zápisu z jednání:
Rada města k  záměru (výstavby parkovacího domu) vedla rozsáhlou rozpravu a postupně byly vzneseny diskusní připomínky a dotazy, které byly ing. Grohmannem zodpovězeny a vysvětleny.    
Rada města schválila jako ekonomicky nejvhodnější nabídku na stavbu "Výstavba parkovacího domu Slaný" nabídku č. 1 od Sdružení uchazečů KOMA - Industry s. r. o., Hradišťská 34, 735 62 Český Těšín a PSJ, a. s., Jiráskova 3960, 586 04 Jihlava. (5 pro, 2 zdrž.)
úkol č.  1257 -  P. Jiřímu Sejkorovi, vedoucímu odboru správy majetku - T: 31. 10. 2010 . Informovat uchazeče o rozhodnutí rady města.

Pro úplnost této informace doplňme následující:
Ti, kteří se na daném jednání zdrželi hlasování, tedy nepodpořili tento projekt, byli místostarostové J. Hložek a  ing. P. Bartoníček. Nepřítomen byl S. Berkovec, který v této době byl zastáncem realizace dané stavby. Členem rady v této době již nebyl JUDr. T. Richtr, který rezignoval na funkci v radě několik týdnů před tímto jednáním.
(Pozn.: I když v zápisech z rady není uvedeno jak který člen rady hlasoval, jsou výše uvedené informace ověřeny přímými účastníky jednání.)

Kontroversní kauza je předmětem šetření orgánů činných v trestním řízení i dalších dozorových orgánů státní správy. Redakce Slánských novin má ambici setřídit veřejně dostupné informace a informovat občany o minulých i současných postojích našich představitelů, o škodách na majetku města a jiných nepravostech, kterých se úřední osoby a vedoucí představitelé dopouští. Jelikož informací nemáme dostatek, nevyhneme se ani různým konstrukcím. Všem jmenovaným tak zároveň dáváme možnost se ke všem informacím vyjádřit a publikovat svá stanoviska na webu SN. Rovněž příspěvky občanů, kteří k tomu mají co říct jsou velice vítány.