SLÁNSKÉ NOVINY

Uvidíme ve Slaném Stanley Cup?

2022-07-14 14:16:00, - redakce

Mladý slánský hokejista, Marek Alscher, byl na začátku července draftován týmem Florida Panthers.

První hokejové krůčky dělal Marek Alscher v slánském hokejovém klubu na zimní stadionu ve Slaném, brzy však přestoupil do týmu Rytířů Kladno. V 16 letech pak odešel do finské juniorské soutěže. V loňském roce odešel do zámořské juniorské ligy, kde za tým Portlandu (WHL) odehrál 61 zápasů. Nastupoval rovněž v mládežnických výběrech ČR do 16, 17 i 18 let. 

V rámci draftu NHL, který proběhl na začátku července v kanadském Montrealu, bylo v sedmi kolech draftováno celkem 9 mladých českých hokejistů. Marek Alscher byl vybrán týmem Florida Panthers jako pátý z Čechů a to již ve 3. kole. Zajímavé však je i to, že pro Floridu byl Marek jejich úplně první volbou, protože tento tým se v rámci hráčské výměny vzdal 1. a 2. kola draftu. 

Markovi se tak splnil jeho velký sen a je v 18 letech blízko kariéře v NHL. 

K zamyšlení je však ještě jeden fakt: Krátce po skončení velkolepé show NHL v Montrealu byla rovněž oznámena nominace reprezentace ČR na Mistrovství světa hokejistů do 20 let, které se koná v srpnu  v Kanadě. Očekávali byste, že hokejista, který projde kritickým sítem zámořských skautů v ní chybět nemůže. Ale opak je pravdou. Na Marka Alschera si reprezentační trenér Rulík nevzpomněl. Asi má ve svém výběru, podle něj, řadu lepších hokejistů z české juniorské soutěže, jejichž talent zatím zůstává klubů z NHL dobře utajen.

-red-