SLÁNSKÉ NOVINY

Vyřizování účtů v slánské ODS

2012-03-08 08:27:01, - redakce

Jak si přestavují svoji roli v městském zastupitelstvu někteří zastupitelé za ODS podalo jasné svědectví středeční projednávání územního plánu města. 

Městské zastupitelstvo mělo především schválit či změnit návrhy městského úřadu na vypořádání připomínek občanů a dalších institucí k novému územnímu plánu. Běžný návštěvník by tedy očekával ryze odborný, praktický a občanský pohled na danou problematiku. Ne vždy by se však dočkal.
Jednu z připomínek přednesl na jednání zastupitelstva i dr. Richtr, který upozorňoval na to, že v návrhu územního plánu je v lokalitě na pražském předměstí plánována komunikace, která vede napříč pozemky  a sady Ekofruktu. A požadoval jediné, aby se tato plánovaná komunikace vedle paralelně s rozhraním pozemků Ekofruktu, nikoliv napříč. Logický požadavek, který nikterak nekomplikoval situaci v dané lokalitě, naopak, možná i zkracoval celkovou délku této zamýšlené komunikace. Že v zásadě této změně nic nebrání potvrdili i přítomní pracovníci městského úřadu, kteří se podíleli na přípravě nového územního plánu. Shodného názoru byla i většina přítomných zastupitelů, kteří při následném hlasování podpořili tento požadavek na úpravu územního plánu. Na rozdíl od "skalních" členů ODS, kteří hlasovali proti tomuto návrhu. Věcné argumenty zjevně chyběly. Naopak očividně z  jejich rozhodnutí čišela snaha po pomstě. Ano, když máme tu možnost, tak se panu Richtrovi můžeme pomstít za to, že se rozhodl se slánskou ODS před 2 lety rozejít. A využijeme k tomu čehokoliv, co se nám naskytne, třeba územní plán. Věru příkladné hájení zájmů občanů našeho města.