SLÁNSKÉ NOVINY

Zastupitelský maraton

2012-12-20 07:57:50, - redakce

Když se ve středu 19. prosince scházeli v sále hotelu Grand slánští zastupitelé i četní občané města, patrně nikdo z nich netušil, že budou svědky nejdelšího zasedání městského zastupitelstva v jeho více než 20-leté historii.

Zasedání zahájil starosta města, RNDr. Ivo Rubík, krátce po 15. hodině. A končil jej, značně vyčerpán a před prořídlým sálem, v půl jedenácté večer. Jednání tak trvalo bezmála sedm a půl hodiny!  

V jeho průběhu proběhlo mnoho dramatických diskusí i překvapivých obratů. Zazněla řada protichůdných tvrzení. Např. o tom, že hospodaření města je ve výborném stavu (= starosta města dr. Rubík), resp. že Slaný patří mezi nejzadluženější města v České republice (= dr. Peška, KSČM).

Dvakrát musel starosta města svolat kuloární schůzku koaličních zastupitelů, aby s nimi dohodl další postup jednání. Po druhé i proto, že bylo navrženo jeho odvolání z funkce starosty pro maření rozhodnutí zastupitelstva. 

Svědky jsme  byli i toho, jak se občané marně dovolávali vedení města relevantních odpovědí na své otázky či žádosti ve věci parkování ve městě či výstavby bioplynové stanice. A v neposlední řadě pak i toho, že památku právě před rokem zesnulého bývalého prezidenta České republiky, pana Václava Havla, připomněl zastupitel za KSČM, RNDr. Ladislav Peška.   

Podrobnosti k některým bodům takto obsáhlého jednání zveřejníme v příštích hodinách resp. dnech.